Pretraga

Preko 11 tisuća učenika nije u klupama: Značajan broj škola i ovaj tjedan na online nastavi

A- A+

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, ukupno 7.095 učenika na današnji dan pozitivno je na koronavirus, dok je za njih još 4.415 određena mjera samoizolacije, pa dolazimo do ukupne brojke od 11.510 učenika. U 27 škola na današnji dan provodi se model C nastave.

laptop tipkanje online nastava

Foto. Unsplash

Od povratka učenika u škole nakon zimskih praznika u javnosti se poteže tema o rastu broja novozaraženih u školama.

Zaraženo ili u samoizolaciji preko 11 tisuća učenika

Da je do toga došlo u odnosu na prošli ponedjeljak, pokazuju i brojke Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prošli ponedjeljak u Hrvatskoj je bilo 4.116 COVID pozitivnih učenika, a prema podacima na današnji dan, koje smo tražili od Ministarstva, trenutno je pozitivno 7.095 učenika. Od ukupnog broja pozitivnih na ovaj ponedjeljak, 4.652 je učenika osnovnih i 2.443 učenika srednjih škola.

Za dodatnih 4.415 đaka određena je mjera samoizolacije; od toga su njih 3.370 učenici osnovnih škola, dok je samoizolacija određena za 1.045 osnovnoškolaca. Stanje po županijama možete vidjeti u tablici u nastavku, s time da se u prvoj nalaze brojke zaraženih, a u drugoj brojke učenika u samoizolaciji.

COVID pozitivni i učenici u samoizolaciji na dan 17. siječnja 2022. |izvor: MZO

Kada je riječ o zaposlenicima škola, COVID pozitivnih je na današnji dan 1.279, dok je u samoizolaciji njih 165. U odnosu na prošli tjedan porastao je i broj zaraženih zaposlenika, prije sedam dana koronavirus imalo je njih 990. Podatke o broju zaraženih djelatnika i onih u samoizolaciji možete vidjeti u tablici ispod.

COVID pozitivni i djelatnici u samoizolaciji na dan 17. siječnja 2022. |izvor: MZO

Značajan broj škola na online nastavi

Ministarstvo znanosti o obrazovanja odlučilo je da se nastavna godina nastavlja prema predviđenom planu i kalendaru, te se o modelima nastave odlučuje na lokalnoj, odnosno županijskoj razini, ovisno o epidemiološkoj situaciji na tom području.

Značajan broj škola, njih 27, ovog su tjedna na modelu C nastave, odnosno online nastavi, vidljivo je to s popisa kojeg smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prema podacima Ministarstva, još tri škole od danas nastavu provode prema mješovitom B modelu. Koje su škole odabrale model B ili C možete vidjeti u dokumentu ispod. Naglasimo za kraj kako pojedini gradovi mogu donijeti odluke o drugačijem modelu za škole kojima su osnivači, što je obično slučaj kod osnovnih.

Napomena: ako vam tablica u nastavku nije vidljiva, potrebno je osvježiti stranicu.