Pretraga

Radionica istraživačkog novinarstva nakon koje možete dobiti plaćeni posao s ekipom filma Gazda

A- A+

Radionica koja objedinjuje istraživačko novinarstvo i doku film, u organizaciji Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo slobodu medija i Blanka, održat će se od 22. listopada do 19. studenog. Prijave traju do 15. listopada, a na besplatnu radionicu bit će primljeno osmero polaznika.

Foto: hrcin.hr

Studenti i novinari koje zanima istraživačko novinarsto i film imaju priliku do 15. listopada prijaviti se na radionicu koju organiziraju Hrcin i Blank.

Radionica će se održati od 22.10. do 19.11. i to ponedjeljkom i srijedom od 19 do 20 i 30 sati na lokaciji Zvonimirova 21, Zagreb (prizemlje, stakleni izlog).

Izdvojeni članak

Ovo je najgledaniji domaći film u 2016. godini

 

Voditelji radionice su: Saša Paparella, Hrvoje Appelt i Dario Juričan.

Radionica je praktičnog tipa, uključuje puno zadataka i pripremu za rad na doku filmu istraživačkog karaktera. Priliku za pohađanje besplatne radionice dobit će samo osmero kandidata.

Da bi bili primljeni morate se malo potruditi i napisati esej ili članak na jednu od zadanih tema:

  1. Tipični zagrebački političar bandićeve ere je poligamni pastuh: mit ili stvarnost?
  2. Uspjeti je lako, pitaj me kako – Ana Stojić Deban: od kuhačice kave do predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga
  3. Je li autorica koncepta Trga žrtava fašizma Loredana Stunić najsjajnija zvijezda zagrebačke arhitekture?
  4. Gradski radovi: dogovorna ekonomija?
  5.  Zagrebački holding: odlagalište potrošenih političara, novinara i rođaka?

Esej/članak mora imati minimalno dvije kartice. Cijenit će se dodatno uložen trud u rad koji nije samo baziran na postojećim člancima na internetu.

Rad s kontakt i kratkim biografskim podacima poslati do 15.10.2018. na [email protected] s naznakom: PRIJAVA ZA RADIONICU. Sve poslati u jednom word ili pdf dokumentu. Odabrani polaznici bit će obaviješteni o primanju na radionicu do 19.10.2018.

Najboljeg polaznika/cu radionice očekuje nagrada u vidu plaćenog jednotjednog rada s ekipom filma GAZDA na novom projektu.

Radionicu podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatsko društvo filmskih redatelja.

Hrcin (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo slobodu medija) producent je serijala GAZDA i izdavač knjiga istraživačkog novinarstva koje komplementarno prate filmove. Do sada su napravljena dva dugometražna doku filma: Gazda (Agrokor) i Gazda: Početak (Kutle) i izdane su dvije istoimene knjige. Tema trećeg filma u nastanku je Zagreb.