Pretraga

Sindikat učitelja objavio mizerne brojke: U školu došlo manje od 2 posto učenika

A- A+

Danas je u škole došlo samo 1,77 posto učenika. Govori to analiza dolaznosti koju je na uzorku od 551 škole izradio Sindikat hrvatskih učitelja. Iz Sindikata kažu kako te brojke  jasno pokazuju da ministrica uspješno vodi kampanju prebacivanja odgovornosti.

ilustracija: Denis Gaščić|srednja.hr

U Koprivničko-križevačkoj županiji danas je na nastavu došlo samo četvero učenika, što je tek 0,1% .

Najviše učenika prvo dan nakon ponovnog otvaranja škola došlo je u Gradu Zagrebu, njih 1.084, a postotkom od 3,42% dolaznosti za zagrebom ne zaostaje jedino Ličko-senjska županija.

Govori to analiza dolaznosti koju je na uzorku od 551 škole izradio Sindikat hrvatskih učitelja.

izvor: Sindikat hrvatskih učitelja

Očekivane brojke?

– Nastavno uz ovaj, očekivano nizak, postotak učenika dobiven na uzorku od 551 osnovne škole te izjave predstavnika MZO-a da se vodi ‘kampanja – nemojte slati djecu u školu’, samo podsjećamo da su ti isti predstavnici MZO-a (uključujući i samu ministricu) u svojim ranijim izjavama više puta naglasili kako roditelji, u Izjavi o dolasku učenika u škole, moraju potpisati da su pročitali upute HZJZ u kojima jasno stoji „potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave kod kuće, u svim situacijama kada je to moguće“, komentiraju iz Sindikata.

Sindikat: Objašnjenja su suvišna

Izdvojeni članak

Zagreb donio odluku koja se protivi odluci Vlade: U školama neće izvoditi nastavu za učenike

Sindikalna pravnica Ana Tuškan smatra da je to pokazatelj loših odluka ministrice Blaženke Divjak.

– Ranije navedeno jasno pokazuje da ministrica, osim što uspješno vodi kampanju prebacivanja odgovornosti, očito smatra da Upute HZJZ-a i svoje vlastite Preporuke (u kojima je navedeno da se iste ‘ne mogu razmatrati odvojeno od uputa HZJZ’) ne bi trebalo provoditi jer uvažavanje istih predstavlja ‘neodgovorno ponašanje’. Sva daljnja objašnjenja smatramo suvišnima, zaključila je Tuškan.

Nadopuna teksta – ponedjeljak, 11. svibnja u 2:07 sati

Iz Sindikata su nam javili kako je u Istarskoj županiji upisano nula učenika jer nisu dobili podatke iz te županije. Ispričavamo se čitateljima što je u prvoj verziji ovoga teksta stajalo da u Istri u školu nije došao niti jedan učenik.