Pretraga

Zagreb donio odluku koja se protivi odluci Vlade: U školama neće izvoditi nastavu za učenike

A- A+

Danas je prvi dan nastave u školama za učenike od prvog do četvrtog razreda, no Grad Zagreb donio je odluku da se nastava u školama neće izvoditi, što je protivno odluci Vlade i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ministarstvo je na takvu odluku Zagreba oštro reagiralo.

Foto: Pixabay

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje 7. svibnja donio je naputak u kojem stoji da se u zagrebačkim školama učenici samo čuvaju te da se nastava ne održava, već prati online. To je protivno odluci Vlade i MZO-a u kojoj stoji da se djeci koja dođu u školu održava nastava.

Smatraju da je odluka Ministarstva diskriminatorna

Izdvojeni članak

Stručnjak nam je objasnio zašto su izjave koje roditelji moraju potpisivati ako žele da im djeca idu u školu problematične

Kako je pojasnio pročelnik Ivica Lovrić, Zagreb je tako odlučio jer drže da je odluka Ministarstva diskriminatorna.

– Zaštita prava na dostupnost obrazovanja svima, pod jednakim uvjetima, kao i zaštita drugih dječjih prava i interesa, no prije svega, njihova zdravlja i sigurnosti, prioriteti su Grada Zagreba. Stoga je jedino logično da zagrebački učitelji nastave s nastavom na daljinu za sve učenike iz svog razrednog odjela, pa i za one koji će od 11. svibnja biti zbrinuti u školama, stoji u odgovoru Lovrića za index.hr.

Ministarstvo upozorava da Gradski ured nema ovlasti

Kako je objasnio za spomenuti izvor, naputak je donesen na sastanku ravnatelja osnovnih škola Grada Zagreba i predstavnika Gradskog ureda za obrazovanje koji se održao 7. svibnja 2020. godine.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upozoravaju da Gradski ured nema ovlasti donositi ovakve odluke.

– Gradski ured nema takve ovlasti, tako da smatramo odluku potpuno neprihvatljivom. Odluka Vlade je jasna, učenici se vraćaju na nastavu, odgovorili su za dnevnik.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Copy link
Powered by Social Snap