Pretraga

Srednjoškolci skupili 4000 kuna na koncertu ‘Rock for Ritz’

A- A+

Humanitarni koncert protiv nasilja ‘Rock for Ritz’ koji su organizirali učenici Grafičke škole u Zagrebu održao se 22. travnja na dan kad je rođen Luka Ritz. Koncert je posjetio veliki broj srednjoškolaca, njihovih roditelja te profesora, a prisustvovali su i Lukini roditelji Suzana i Reno. Učenici su skupili 4 000 kuna koje će donirati Savjetovalištu ‘Luka Ritz’, a Suzana je s nama podijelila kako se osjećala kad je saznala da se organizira rock koncert koji nosi ime njenog sina.

Učenici Grafičke škole u Zagrebu zaslužni su za uspješno održavanje humanitarnog koncerta protiv nasilja Rock for Ritz‘ u Vintage Industrial Baru 22. travnja. Broj posjetitelja je ispunio njihova očekivanja, a uz srednjoškolce koncert su posjetili njihovi roditelji, profesori, volonteri Savjetovališta ‘Luka Ritz‘ kao i Lukini roditelji. Budući da će novac od prodaje ulaznica, skupljenih 4 000 kuna, donirati Savjetovalištu, nitko nije krio oduševljenje, a glavni organizatori su bili srednjoškolka Mateja Iljašev i Dorijan Đemanović.

Izdvojeni članak

Savjetovalište ‘Luka Ritz’ nudi besplatnu pomoć svaki tjedan

‘Rock for Ritz’ kao tradicija obilježavanja Lukinog rođendana

– Svake godine na Lukin rođendan završimo na tulumu ili na nekom koncertu. Trenutno su nam emocije izmješane te smo na tren presretni, a na tren tužni. Kad me je ravnatelj Grafičke škole nazvao i rekao mi što su njegovi učenici zamislili bila sam oduševljena. Mateja je došla do mene u Savjetovalište s idejom organiziranja rock koncerta, na što sam ja bez razmišljanja pristala i pomogla joj u traženju prostora, izjavla je Suzana Ritz.

Naime, Lukina majka je također pohađala Grafičku školu pa je bila sretna što je na koncertu srela neke od svojih predavača. Također je istaknula kako su je profesori iz škola okolnih gradova zamolili, ako ovaj koncert na Lukin rođendan postane tradicija, da im na vrijeme javi kako bi ga posjetili zajedno sa svojim učenicima.

Izdvojeni članak

Posjetite humanitarni koncert protiv nasilja ‘Rock for Ritz’

Samo riječi hvale za učenike Grafičke škole

U razgovoru s nekoliko prisutnih srednjoškolaca, ali i starijih gostiju, samo smo dobili riječi hvale, kako za organizaciju, tako i za ideju humanitarnog koncerta protiv nasilja. Među oduševljenim posjetiteljima bile su i volonterke Savjetovališta ‘Luka Ritz’. – Mi smo za koncert saznali kad je već sve bilo organizirano, a budući da ima dosta ljudi to je pokazatelj kako su srednjoškolci napravili dobar posao. Nastupaju novi bendovi iz srednjih škola pa je ovo i dobra prilika da se i oni malo izreklamiraju, izjavila je volonterka Jana. Nadodala je kako su  u Sajetovalištu svi bili oduševljeni kad su čuli za ideju s kojom je došla učenica Grafičke škole.

Član grupe Lemon3 izjavio je kako je uživao dok je bio na pozornici te je istaknuo kako bi rado nastupao i sljedeće godine. Uz one koji su došli ciljano na koncert, oduševljeni su bili i slučajni gosti kad su saznali da je riječ o koncertu koji su organizirali sami srednjoškolci te u koju svrhu.