Pretraga

U nevremenu nastradala i zagrebačka gimnazija: Zbog poplave nastava se održava online

A- A+

Zbog nevremena koje je jučer pogodilo Zagreb došlo je do prokišnjavanja i poplave u I. gimnaziji. Škola je obavijestila učenike kako će se nastava održavati online putem Zooma jer je u cijeloj zgradi zbog poplave isključena električna energija.

I. gimnazija Zagreb; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nevrijeme koje je jučer zahvatilo dio Hrvatske pogodilo je i zagrebačku I. gimnaziju. Zbog obilne kiše došlo je do poplave koja je prisilila školu da isključi električnu energiju i nastavu premjesti online.

– Dana 15.9.2022., zbog poplave u pojedinim dijelovima škole, morali smo isključiti električnu energiju u cijeloj zgradi I. gimnazije i prekinuti nastavu. Obavijest o daljnjem odvijanju nastave bit će objavljena tijekom prijepodneva 16.9.2022. Molimo učenike/ice da prate web stranicu škole i razredne obavijesti, stoji u obavijesti za učenike.

Preventivno isključili struju

Ravnateljica Dunja Marušić Brezetić odlučila je preventivno isključiti električnu energiju kad su u školi primijetili kako voda dolazi do električnih instalacija.

– Kada je to počelo curiti, kada smo shvatili da ta voda ide prema električnim instalacijama, ja sam odlučila da ćemo preventivno prekinuti nastavu radi sigurnosti svih koji su u zgradi, da možemo ugasiti struju u cijeloj zgradi da ne bi bilo nikakve opasnosti. Tako da smo pustili učenike kući nakon četvrtog sata nastave, rekla je ravnateljica za Dnevnik Nove TV.

Izdvojeni članak

Jak vjetar odvojio je strop od zidova učionice u školi u Čazmi: ‘Štete su milijunske’

Online nastava

Učenici su kasnije dobili i dodatnu obavijest kako će se nastava održati putem platforme Zoom.

– 16. 9. 2022.  održat će se nastava na daljinu preko platforme Zoom, a prema redovnom rasporedu. Tehnički detalji i poveznice bit će objavljeni tijekom prijepodneva, stoji u obavijesti.