Pretraga

Vjeroučitelj predao kaznenu prijavu jer učeniku ne daju u školu bez maske: Kaže da je škola ‘ljigavo ispolitizirana’

A- A+

Ne smiruje se situacija u školi u Krapinskim Toplicama gdje učenika ne puste u školu bez maske. Zbog toga je vjeroučitelj Ivan Pokupec iz Križevaca došao predati kaznenu prijavu. Tvrdi kako ravnatelj krši zakon time što učeniku osmog razreda ne dozvoljava pohađanje nastave sve dok ne bude htio nositi masku prilikom ulaska u školu, dok ju na nastavi nitko od učenika nije obavezan nositi.

Screenshot: Index

Ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama, gdje već danima traje drama zbog učenika koji odbija nositi masku prilikom ulaska u školu, danas je došao i vjeroučitelj iz Križevaca Ivan Pokupec koji je za Index rekao kako je došao predstaviti kaznenu prijavu zbog cijelog slučaja.

– Smatram da je ova škola primjer, da je ljigavo ispolitizirana od strane ravnatelja, da je on dobio nalog da mora inzistirati. Ovaj slučaj je napuhan s njegove strane i vjerujem da je ravnatelj svjestan da krši zakon. Ja sam ovdje da na to skrenem pozornost, rekao je Pokupec za Index.hr.

Pokupec: ‘Zašto je odluka o maskama spala na ravnatelje?’

Dodao je i kako u školi gdje predaje nitko od učenika od prvog do osmog razreda ne mora nositi maske.

– Kako je moguće da je odluka spuštena na razinu ravnatelja i kako to da u Hrvatskoj sve škole ne postupaju isto. Ne bih ulazio u to što govore roditelji, znam što kaže zakon o obrazovanju i kako stvari funkcioniraju na razini države, svi argumenti idu meni na ruku i to mi daje pravo da kao građanin podnesem kaznenu prijavu, tvrdi Pokupec, prenosi Index.

Župan Kolar: ‘Svatko tko radi nered kod škole nije dobrodošao’

Krenuo je prema roditeljima kako bi im pokazao prijavu gdje ga je zaustavila policija i tražila njegove podatke. Pokupec je naišao i na župana Krapinsko-zagorske Željka Kolara koji je u tom trenu ispred škole davao izjavu, no Kolar je odbio s njime razgovarati.

– Svatko tko dolazi u prostor škole i radi nered nije dobrodošao. Nije dobrodošao tko želi s agresijom, silom, prijetnjama i uvredama bivati na prostorima škole. Točka. Niste dobrodošli, poručio je Kolar za Index.

Izdvojeni članak
OŠ krapinske toplice

Drama se nastavlja: Učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku sjedi ispred škole i uči

‘Učenik je prošle godine normalno nosio masku na nastavi’

Naglasio je kako mu nije jasno zašto se roditelji učenika sada bune protiv maske, ako je učenik prošle godine normalno dolazio u školu s maskom te s maskom bio na nastavi.

– Ono što je najtužnije je to da dječak nije u razredu sa svojim vršnjacima. Njihov sin mora nositi masku 30 sekundi dok hoda do razreda, kasnije ako treba i do toaleta. Ako smatraju da je to nezakonito, neka podnesu tužbu Ustavnom sudu i onda će se na temelju sudskog mišljenja donijeti drugačija odluka. Ja se nadam da će ovo završiti što prije, jedina šteta je na učeniku. Za njegovo dobro roditelji bi trebali promijeniti mišljenje. Čitava Hrvatska se pridržava mjera, ne možete zbog jednog učenika mijenjati pravila. Ovdje je svima jasno da to nema veze s nošenjem maske, nego je to nešto drugo, zaključio je Kolar.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

Fuchs posjetio školu u Krapinskim Toplicama i opet opleo po antimaskerima: ‘To je nedopustivo’

U školu stigla i pravobraniteljica

U školu je stigla i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević. Za N1 televiziju kaže kako je zabrinjuta zbog nastale situacije te da je došla razgovarati s ravnateljem i stručnim službama kako bi pronašli rješenje ovog problema.

– Pravila ponašanja u školi trenutno su regulirana aktualnim dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a njime se štiti zdravlje, koje je sada primarno za sve u školi, a prema tome i svih učenika u školi, rekla je Pirnat Dragičević.

Dodala je kako odrasli moraju biti podrška djeci u ovo pandemijsko vrijeme te da moraju učiniti sve da se nastava što dulje održava u školama.

– Bez obzira na stavove roditelja i osjećaj zamora koji je ova pandemija kod mnogih izazvala, važno je da djeci budu podrška i da djecu informiraju i da ih svakako ne podržavaju u kršenju pravila škole jer to sigurno nije u najboljem interesu djece, poručila je pravobraniteljica.

Roditelji dobili prekršajne prijave

Nakon što je završila jutarnja smjena nastave, policija je roditeljima učenika uručila prekršajne prijave, prenosi Index.hr. Jedna od prijava, kako doznaje Index, odnosi se na kršenje epidemioloških mjera.