Pretraga

Zbog pohoda po školama, Pernar zaratio i s pravobraniteljicom, no već ima alternativu

A- A+

Odavno nam je već postalo jasno kako nijedan potez zastupnika Ivana Pernara ne može proći nezapaženo. Ovoga puta nakon što je posjetio gimnazijalce po zagrebačkim školama, Pernar je zaratio s pravobraniteljicom za djecu, Ivanom Milas Klarić koja se zbog novonastale situacije javnosti obratila priopćenjem u kojemu svako iskorištavanje djece u političke svrhe smatra nedopustivim. 

Foto: Facebook

Izdvojeni članak

Ivan Pernar priznao zagrebačkim gimnazijalcima: Bio sam delikvent u školi

No, kako to već i obično biva, Pernara riječi pravobraniteljice nisu pokolebale, već je iskoristio priliku putem društvenih mreža obrušiti se na njezine navode uz izgovor kako se do sada nitko nije žalio na političare koji su se fotografirali s djecom znatno mlađe dobi. 

U svom priopćenju, Milas Klarić tvrdi kako je zgrožena takvim ponašanjem jednoga zastupnika Hrvatskoga sabora, kojega na poštivanje pravnog poretka Republike Hrvatske obvezuje i prisega dana u Saboru.   

– Putem Facebooka objavljuje kako mu ravnatelji pojedinih škola nisu dopustili ulazak te poziva učenike da pobjegnu s nastave i posjete ga u Saboru, a doznajemo da je u nekim školama ulazio u učionice tijekom nastave i ometao rad učenika i nastavnika. Nasilnim ulaženjem u prostor škola i pozivanjem učenika da napuste nastavu ugrožava se sigurnost učenika, potiče ih se na neprimjereno ponašanje i kršenje školskih pravila, a pritom se povređuje i privatnost učenika jer je njihove fotografije objavljuju na javno dostupnom FB profilu, između ostaloga stoji u priopćenju pravobraniteljice. 

Kaže kako nitko pa ni saborski zastupnici, ne smiju neovlašteno ulaziti u škole i ometati školski rad.

– Najoštrije osuđujem takve postupke te upozoravam na nužnost zaštite djece i prostora odgojno-obrazovnih ustanova od takvoga „političkog“ djelovanja pojedinaca, koji ne prežu ni od izravnog uvlačenja učenika u političku propagandu, iskorištavanje djece za vlastitu političku promociju i svoje političke ciljeve. Škole moraju biti prostor u kojem će učenici biti slobodni od takvih pritisaka, kazala je Milas Klarić te pritom pozvala MZO i osnivače škola da školama daju jasne upute i podršku u zaštiti učenika i sprečavanju neovlaštenog ulaska stranih osoba u prostore odgojno-obrazovnih ustanove. 

Saborski zastupnik Živog zida uspio je doskočiti i ovoj oštroj osudi pa je putem Facebook eventa pozvao učenike na druženje u Sabor, kad već on ne smije k njima.