Pretraga

Bivši boksački prvak Europe, sada uspješan student

A- A+

Bivši juniorski europski prvak u boksu, 21-godišnji Dino Mansour, uz svu sportsku perspektivu koju je imao, odlučio se za studij Agronomije i nije se pokajao. Redovni je student četvrte godine na smjeru Zaštite bilja, dok se danas boksom rekreativno bavi. Pitali smo Dinu o razlozima prekida karijere te kako je zadovoljan odabranim studijem.

Dino Mansour 21-godišnji je bivši europski juniorski prvak u boksu. Shvativši kako ne može trenirati na visokom nivou i studirati, odlučio se prekinuti boksačku karijeru i posvetiti studiju Agronomije. Već je završio preddiplomski studij, te je nastavio s diplomskim na smjeru Zaštite bilja.


Izdvojeni članak

Dobrim sportskim rezultatima do studija u Americi

Država mu nije pružila podršku

Četiri i pol godine treninga bile su dovoljne Dinu da se popne na boksački krov Europe. Ovaj superteškaš s 197 centimetara i 110 kilograma imao je perspektivu donijeti mnoštvo medalja u Hrvatsku. Međutim, nedostatak sluha od strane države iz koje se izrodio te manjak motivacije za treninge i ovu je karijeru okončao na njenom početku.

– Volja i motivi su počeli nestajati, pomoć od države bila je mizerna, shvaćao sam da od toga neću moći živjeti, a treninzi i mečevi su mi oduzimali mnogo vremena. Počeo sam i studirati, pa mi je vrijeme postajalo sve dragocijenije, tako da sam na kraju 14 mjeseci nakon osvajanja europske titule odustao od boksa, rekao nam je Dino.

Na pitanje nedostaje li mu boks i je li se možda pokajao zbog prekida karijere, Dino je odgovorio kako se i danas rekreativno bavi boksom te posjećuje dvoranu kako bi se malo ispuhao. Dodao je kako se nije pokajao zbog odustajanja.

Izdvojeni članak

Kako je spavati u vojarni otkrivaju finalisti Sportskih igara mladih

Silazna putanja hrvatskog boksa

Hrvatski boks već je neko vrijeme u silaznoj putanji. Tome u prilog ide i činjenica da Hrvatski boksački savez nije dobio pozivnicu za Olimpijske igre u Londonu. Pitali smo Dinu jesu li ga iz boksačkog saveza nagovarali da se vrati profesionalnom boksu?

– Nagovarali su me mnogi da se vratim, većinom iz mog kluba i poneki prijatelji iz privatnog života. Špekuliralo se i o profesionalnom ugovoru, ali iz saveza me nije nitko zvao, odgovorio je 21-godišnjak na pitanje jesu li ga iz saveza nagovarali na povratak profesionalnom boksanju.

Ljubav prema agronomiji

Dinova druga ljubav je agronomija te je i u tom području vrlo uspješan. Redovno završava godine i već je na četvrtoj.

– Ponekad me nervira jer većina laika shvaća agronomiju samo kao kopanje, sađenje i zalijevanje biljaka, ali to je potpuno kriva slika. Kroz studij sam mnogo naučio o toj grani znanosti i mogu reći da je vrlo zanimljiva i opširna. Usko je povezana s prirodom, što joj daje posebnu draž, rekao nam je bivši boksač.

Dino je izjavio kako je o svojoj odluci dugo razmišljao te ju je sam na kraju donio pa je uvjeren kako je odluka prava. Poručio je svima koji će imati dvojbu u kojem smjeru krenuti, da najprije sami sa sobom dobro prostudiraju što i kako žele, te onda donesu konačnu odluku.