Pretraga

Hrvatska studentica u pohodu na trostruku plivačku krunu: Nakon Manhattana, Dina pokorila i L.A.

A- A+

Studenticu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Dinu Levačić, javnost je imala prilike upoznati nedavno, kada je postala prva osoba iz Hrvatske koja  je preplivala krug oko Manhattana u duljini od 46 kilometara. Još je tada najavila da joj je namjera osvajanje trostruke plivačke krune, a sljedeće na redu bilo je noćno preplivavanje kanala Catalina u Kaliforniji, koje baš jučer Dina uspješno odradila.

Dina Levačić; foto: službena Facebook stranica Dine Levačić

Izdvojeni članak

Simpatična studentica ERF-a prva je Hrvatica koja je preplivala krug oko Manhattana

Nakon preplivanih 46 kilometara oko Manhattana, mlada Splićanka i studentica ERF-a najavila je pohod na trostruku krunu, koju još čini preplivavanje kanala Catalina u Kaliforniji te kanala La Manche.

Catalina se, inače, pliva noću, za što je Dina morala naporno trenirati, fizički, ali i mentalno.

I trud joj se isplatio. Plivala je u oceanu temperature koja je varirala između 21 stupanj na startu i 17 stupnjeva na cilju, te se tako uspješno okrunila i drugom krunom.

– Ponosna sam, sretna i vesela. U svojim rukama imam drugu krunu, kao prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala noćnih 34km (36km) od Cataline do Los Angelesa. Vrijeme 9.47.53. A sad idem na zasluženo spavanje, poručila je mlada sportašica putem društvenih mreža.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1128963157236701&id=777370089062678