Pretraga

Komičar o vršnjačkom nasilju: ‘Pod velikim odmorom ti stisne šamarčinu jer ne zna reći kako se osjeća’

A- A+

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica kada se podiže svijest i borba protiv zlostavljanja, a posebice protiv vršnjačkog nasilja, naš komičar Vlatko Štampar došao je u Tehničku školu Čakovec kako bi o tome razgovarao s učenicima. Ispričao je i kako je on doživljavao vršnjačko nasilje dok je on bio učenik i dao savjete učenicima koji to danas prolaze, ali i nasilnicima kojima samo treba, kako je rekao – zagrljaj.

Čakovečki komičar Vlatko Štampar u posjeti Tehničkoj školi Čakovec

Čakovečki komičar Vlatko Štampar u posjeti Tehničkoj školi Čakovec | Foto: Tehnička škola Čakovec, Facebook

Vršnjačko nasilje je kad imaš vršnjaka i onda on dela nasilje nad tobom. Velike, male, srednje, vikend nasilje, za vrijeme velikog odmora nasilje, poslije Kemije nasilje, fizičko i psihičko’, započeo je u video naš stand up komičar Vlatko Štampar koji je povodom Dana ružičastih majica, kada se podiže svijest i borba protiv vršnjačkog nasilja, posjetio Tehničku školu Čakovec. Za učenike je snimio video s naslovom ‘Imaš minutu’ na zabavan i edukativan način podijelio je svoje iskustvo s vršnjačkim nasiljem kada je bio učenik.

– Svatko od nas ima neku traumu iz osnovne i srednje škole i dok se sjetiš toga malo te trnci prođu, nije ti baš senzualno. Imao sam sreću pa sam bio malo većih gabarita pa su ljudi mislili da mi ne mogu ništa napraviti, ali zapravo sam bio kukavica, ali moja veličina je bila moj obrambeni mehanizam, rekao je čakovečki komičar.

‘On ne zna kako da točno kaže da se osjeća tužno i treba mu zagrljaj i ništa drugo’

Objasnio je i kako nije dobro za takvo ponašanje kriviti nasilnike, već da i oni imaju svoje probleme zbog kojih se tako ponašaju.

– Nasilnici imaju neke svoje probleme u životu i onda ne znaju kako se drugačije izraziti i onda ti stisne šamarčinu pod velikim odmorom. Zato što on ne zna kako da točno kaže da se možda osjeća tužno i treba mu zagrljaj i ništa drugo, objasnio je Štampar.

Izdvojeni članak
ružičasta majica

U srijedu se na nastavu dolazi u ružičastoj majici, a priča iza tog pokreta oduševit će vas

‘Važno je da budemo jedni uz druge’

Učenicima je na kraju poslao poruku ohrabrenja ako prolaze kroz takve stvari i dao savjet kako se s time nositi.

– Važno je da ste jedni uz druge, da pokažete nekome da nije sam u tome. Jer svi mi prolazimo kroz različite nijanse problema i sranja i jedino kaj nam je ostalo je da se malo podružimo, zezamo i da budemo jedni uz druge, da se pospominjamo, ali uživo, ne na internetu, poručio je naš komičar, a cijeli video pogledajte ispod.