Pretraga

Maturant koji se preporodio ulaskom u svijet Fitnessa

A- A+

Šibenčanin Luka Škubonja maturant je Prometno-tehničke škole, a više od dvije godine profesionalno se bavi fitnessom odnosno bodybuildingom. San mu je upisati kineziologiju i postati fitness instruktor.

osobni arhiv

Uz pripreme za državnu maturu i školske obveze, Luka šest dana u tjednu provede trenirajući,a rezultati su vidljiviji iz dana u dan.

Izdvojeni članak

Mladi Hvaranin (19) pomeo europsku konkurenciju na prestižnom bodybuilding natjecanju i okitio se laskavom titulom

Dnevno jede čak 6 obroka

– Fitnessom se bavim više od dvije godine i preporodio sam se. Ušao sam u to jer sam bio mršav i oduvijek sam želio raditi na sebi. Promjenio sam prehranu, jedem šest obroka dnevno i sam ih pripremam. Ponekad me čudno gledaju kad u školi izvadim rižu i piletinu, ali proteinska prehrana je ključ ovog sporta, naglašava Luka.

Discipliniran je i ne smetaju ga ljubomorni komentari koje često dobiva od prijatelja i okoline. Svjestan je da je ovaj sport još uvijek negativno percipiran pa se nastoji ne obazirati na predrasude i svojim primjerom dokazati suprotno.

Izdvojeni članak

Tinejžerica osvaja zlatne medalje u body buildingu, ali je i često žrtva napada zbog svog izgleda

‘Napredak je ono što me pokreće’

Proteinski napici, mesna prehrana i velika količina aminokiselina, uz redovitu je vježbu zaslužna za Lukinu izdržljivost.

– Pratim nekoliko bodybuildera, a posebno sam zahvalan svom mentoru Ivici Vukšiću koji sa mnom svakodnevno radi. Ovaj sport preporučio bi svima koji žele raditi na sebi jer napredak koji se ustrajnim radom postiže pruža veliko zadovoljstvo i pokreće.