Pretraga

Noć knjige: Besplatne članarine, popusti u knjižarama i nagradni selfie u 243 grada

A- A+

Ovogodišnja Noć knjige organizirana je od 21. do 24. travnja, a sklopu iste održat će se razne radionice i čitaonice, akcije u knjižarama, kreativne radionice i nagradna igra. Organizatori ovom manifestacijom žele povezati sve ljubitelje knjige, te potaknuti kulturu čitanja u Hrvatskoj.

Noć knjige 2017.

Već šestu godinu zaredom svojevrstan poticaj kulturi čitanja, razgovor o literaturi i književnosti daje manifestacija Noć knjige, koja će se ove godine održavati od 21. do 24. travnja. Na taj način, ovogodišnja Noć knjige zbog školskih praznika neće zaobići najmlađu čitateljsku populaciju, a ujedno će obuhvatiti Svjetski dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige.

Izdvojeni članak

Najčitatelj KGZ-a: 12-godišnji Luka u prošloj je godini pročitao čak 156 knjiga

Preko 1.000 različitih programa

– Želja nam je da se u Noći knjige u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, različitim institucijama te u svim zainteresiranim prostorima i ustanovama organiziraju razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i slično, kako bi nas ljubav prema knjizi međusobno povezala u njezinu slavljenju i promicanju, poručuju organizatori. 

Noć knjiga 2017. obilježit će se u čak 234 hrvatska grada i mjesta, a preko 500 sudionika (od knjižnica, nakladnika udruga pisaca, pa sve do muzeja) pripremilo je više od 1.020 različitih programa i prodajnih akcija koje će obuhvatiti populaciju svake životne dobi. 

One koji žele nadopuniti privatne biblioteke, obradovat će vijest kako više od 100 knjižara i antikvarijate nudi razne akcije i popuste, a velik broj knjižnica omogućit će i besplatan upis te vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.

Izdvojeni članak

Osim 11 tisuća novih korisnika u NSK, evo koje su knjige 2016. bile najposuđivanije

‘S knjigom kroz mrak putujemo prema boljoj i ljepšoj budućnosti’ 

Ovogodišnja će manifestacija biti sadržajna: organiziraju se čitaonice i pričaonice, kreativne radionice, kvizovi, dramske izvedbe, nastupi stand-up komičara, javna čitanja, akcije u javnom prijevozu i slični zanimljivi događaji.
Tako će primjerice, u vlakovima HŽ-a koji voze iz prigradskih naselja te deset brodskih linija Jadrolinije biti emitirane zvučne knjige za djecu. Selfie za Noć knjiga mogao bi vam donijeti i vrijedne nagrade; naime, gdje god se zaputite u tom razdoblju sa sobom ponesite knjigu, uslikajte se, a autori najboljih fotografija bit će nagrađeni Kraševim slatkim paketom. 

– Noć knjige organiziramo kako bi se, bez zatvaranja očiju pred nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. S veseljem i entuzijazmom pozivamo vas stoga da na šestu Noć knjige provedete u društvu s literaturom. U neizvjesnosti suvremenog svijeta, u kojemu se malo toga može sa sigurnošću predvidjeti, sigurni smo da s knjigom kroz mrak putujemo prema boljoj i ljepšoj budućnosti, poručuju organizatori. 

Programe u pojedinim gradovima i institucijama možete vidjeti jednostavnom pretragom na ovoj poveznici.