Pretraga

Postanite ljepši dok spavate uz nekoliko rutina

A- A+

Spavanje i rituali koje tada njegujete imaju vrlo važnu ulogu u tome kako izgledate. Ukoliko želite da vam kosa i koža budu u boljem stanju te da izgledate mlađe i zdravije tijekom dana, poslušajte savjete koje vam donosimo.

Žene neumorno rade na svojoj ljepoti tijekom dana, no na njegovanje ne treba zaboraviti ni u vrijeme spavanja. Ono što tada činite itekako je važno za zdravlje i ljepotu, zbog čega Cosmopolitan donosi nekoliko savjeta koje treba slijediti ukoliko želite izgledati lijepo i svježe te sačuvati kožu i kosu.

Izdvojeni članak

Beauty rutine kojima sabotirate kožu

Spavajte na satenskim ili svilenim jastučnicama

Ova vlakna pomoći će vam da se ne probudite s gnijezdom na glavi, dok njihova tekstura omekšava bore i tanke linije jer uzrokuje manje trenja između vaše kože i jastučnice. Upravo navedeni materijali spriječavaju bore i ostalu štetu na koži.

Spavajte na leđima

Kada već govorimo o borama, bitno je da znate da spavanje na leđima rješava taj problem u korijenu.

– Stalni pritisak na kožu, koji uzrokuje ‘gužvanje’ lica, s vremenom može dovesti do dubinskih vidljivih linija na koži koji se poslije nećete moći rijeiti, rekla je stručnjakinja Jesleen Ahluwalia.

Također, ukoliko ste skloni natečenim očima i podočnjacima pokušajte spavati s dodatnim jastukom. Kada ležite ravno tekućina se skuplja oko vaših očiju što uzrokuje natečenost.

Vlažite kožu

Kako biste imali svjež izgled kože ujutro koristite kreme za lice prije spavanja i pobrinite se da vam koža uvijek bude vlažnja i nahranjena. Nikako ne preskačite temeljito skidanje šminke, a i korištenje seruma bi vam moglo dobro doći.

Izdvojeni članak

Strašne posljedice: Bolje vam je ne zaboravljati skidati šminku prije spavanja

Često mijenjajte jastučnice

Svoje jastučnice redovito mijenjajte i perite, kako vaše lice ne biste odmarali na vrhu bakterijskog gnijezda. Također, često okrećite jastuk.

Izbjegavajte superslanu hranu i alkohol u vrijeme spavanja

Kada konzumirate puno alkohola, vaše tijelo postaje dehidrirano. Kako bi to kompenziralo ono će početi sakupljati prirodnu tekućinu oko očiju. Slično se događa i sa soli, što dovodi do natečenog izgleda.

Izdvojeni članak

Bizarni beauty trikovi koji zaista djeluju

Kosu držite visoko, no ne u čvrstoj punđi

Dobra je ideja da svoju kosu držite dalje od lica dok spavate kako biste spriječili prirodna ulja s nje da se skupljaju na vašoj koži. Ipak, izbjegavajte vezanje čvrstih punđi ili konjskog repa jer to uzrokuje pucanje vlasi.

Idite u krevet čistog lica

Mnoge žene idu spavati sa šminkom na licu i pitaju se zašto izgledaju katastrofično kada se ujutro probude. Ukoliko ne skidate šminku prije spavanja radite se veliku štetu – začepljujete pore i uzrokujete nastanak prištića.