Pretraga

Studenti otkrivaju recept za glazbeni hit: U najnovijoj epizodi 30zona i reper Merula

A- A+

Hit Me Up u najnovijoj epizodi donosi poznate trepere 30zona, s kojima su snimili i novu pjesmu, i legendarnog zagrebačkog repera Merulu. S obzirom na to da pjesma postaje hit tek u ušima publike, u serijalu slušamo i mišljenje građana o glazbenim gostima, ali i što njima predstavljaju pjesme koje dominiraju glazbenim top listama.

Ako ste se ikad zapitali kako nastaje glazbeni hit i koja je priča iza ove pjesme koja mi ne izlazi iz glavi, dijelite nešto zajedničko s Karlom Vorihom, Igorom Glodićem i Nikšom Modrićem.

Izdvojeni članak

Brucošijada srednja.hr održava se večeras: Ulaznice možete nabaviti na ulazu, evo detalja o tulumu

Mlade nade domaće glazbene scene

Ovi momci, kolege sa Akademije dramske umjetnosti, autori su novog glazbeno-dokumentarnog serijala naziva ‘Hit Me Up’ koji se između ostalog bavi upravo navedenim pitanjima. U nedavno objavljenoj, prvoj epizodi serijala gosti su energični tvrdi trap duo s Kozari Boka – 30zona, poznati i kao Shin i Galaš te neponovljivi zagrebački reper Merula, koji su između ostaloga autori pjesama na soundtracku regionalno poznatog serijala akcijskih filmova Južni Vetar.

U pet epizoda Hit Me Up-a ugostili su mlade nade domaće glazbene scene da bi s njima opušteno razgovarali o temama iz njihovog profesionalnog i privatnog života, natjecali se u uzbudljivim i zabavnim izazovima i pokušali iz njih izvući tajnu o tome kako napraviti glazbenu uspješnicu. Na kraju svake epizode teoriju pretvaraju u praksu te gosti s voditeljima Igorom i Nikšom, na licu mjesta imaju zadatak osmisliti i snimiti novu, originalnu pjesmu.

Hit Me Up ide svaka dva tjedna

S obzirom na to da pjesma postaje hit tek u ušima publike, u serijalu slušamo i mišljenje građana o glazbenim gostima, ali i što njima predstavljaju pjesme koje dominiraju glazbenim top listama. Epizode Hit Me Up serijala, pjesme i druge uzbudljive sadržaje možete gledati i pratiti na YouTube kanalu 2 kitice.

Prva sezona Hit Me Up-a već je počela, a svaka dva tjedna možete se veseliti novoj glazbenoj avanturi. Igor i Nikša nekima će biti poznati kao Iggy Biznis i Džoni Paranoja, imena pod kojim niz godina djeluju na YouTube kanalu 2kitice gdje od 2014. godine objavljuju videe, skečeve i vlastite glazbene uratke. Karlo Vorih je nagrađivani mladi redatelj u usponu, osvajač Dana hrvatskog filma i programa ‘Kockice’ na Zagreb Film Festivalu. Hit Me Up je nastao kao diplomski projekt pri studiju na Akademiji.

Izdvojeni članak

Hejt komentari zapravo su potvrda da te netko prati: 2 kitice nam otkrili kakve komentare dobivaju na svoje objave

Bili su u našem podcastu

Nikša Modrić i Igor Glodić poznatiji kao Džoni Paranoja i Iggy Biznis ili samo 2kitice gostovali su u našem podcastu uoči prve brucošijade srednja.hr u zagrebačkom klubu Boogaloo gdje su nastupali.

O njihovom gostovanju više možete pročitati na linku ili pogledati podcast epizodu u Youtube videu ispod teksta.