Pretraga

U jednoj srednjoj školi zabranili su korištenje mobitela, evo što se dogodilo

A- A+

Jedna srednja škola u Sydneyu u Australiji, zabilježila je drastičan pad problema u ponašanju te povećanje tjelesne aktivnosti i međusobnog razgovora učenika, samo dva mjeseca nakon što je postrožila ograničenja upotrebe mobitela. Naime, učenici tamošnjeg sedmog do 10. razreda, uopće nisu smjeli koristiti mobitel u školi.

Foto: Unsplash

Srednja škola Davidson u Sydneyu u Australiji, zabilježila je značajno smanjenje problema u ponašanju te povećanje tjelesne aktivnosti i međusobnog razgovora s učenicima, nakon što su zabranili korištenje mobitela učenicima od sedmog do 10. razreda.

Mobitel je išao u specijalizirane futrole

– Učionice su zapravo postale phone-free i to je omogućilo profesorima da se usredotoče na obrazovanje učenika. Konačno, u osam tjedana naše nove politike, došlo je do 90-postotnog smanjenja problema u ponašanju povezanog s mobitelima u školi, rekao je ravnatelj škole David Rule.

Naime, kako prenosi Sydney Morning Herald, učenici su u školu mogli donositi mobitel, ali ga nisu smjeli koristiti. Prije početka nastave stavljali su ih u specijalizirane futrole koje su se zaključavale.

U slučaju da je mobitel bio potreban za neki dio nastave ili ako se dogodio neki hitan slučaj, profesori su u svakom trenutku mogli otključati futrolu.

Izdvojeni članak

Umjesto igračaka, djeci su u rukama mobiteli: ‘Sugestija je da se izbjegne uporaba mobitela što je dulje moguće’

Učenici u početku nisu bili sretni

Ravnatelj Rule istaknuo je kako su mobiteli konstantno ometali učenje i usredotočenost učenika u učionicama te su usporavali njihovu socijalnu i emocionalnu inteligenciju. Osim toga, značajno su pridonosili nekakvom obliku sukoba među učenicima.

– U vrijeme kada je mentalno zdravlje od velike važnosti za mlade, naša školska zajednica vidjela je mobitel kao značajan i negativan doprinos dobrobiti učenika, napominje Rule.

Učenici, naravno, u početku nisu bili sretni uvođenjem strožih mjera, ali s vremenom su se navikli i počeli su više komunicirati međusobno. Štoviše, navodi se da su neki u potpunosti prestali donositi mobitele u školu.