Pretraga

Besplatni Microsoftov certifikat za sve srednjoškolce

A- A+


Izdvojeni članak

Ideja godine: Velika prilika za sve srednjoškolce

Srednjoškolci koji su svjesni da osim svoje svjedodžbe o maturi, mogu već sada skupljati razne diplome i certifikate imaju priliku stručno se usavršiti već ovih dana. Petsto srednjoškolaca iz gimnazija ili stručnih škola mogu se prijaviti i besplatno položiti Microsoft certifikat u Visokom učilištu Algebra.

U cilju promoviranja inženjerskih karijera ali i međunarodne certifikacije Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo u suradnji s Microsoftom nudi akciju besplatnog polaganja IT certifikata za učenike i učenice.

Petsto srednjoškolaca moći će polagati tri certifikacijska ispita. Software Development Fundamentals ponuđen je svima koji su skloni programiranju i u budućnosti žele biti razvojni inženjeri, a Windows Operating System Fundamentals više je za one koji su skloni poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti.
Treći program koji se nudi jest Networking Fundamentals, za sve one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama.

Ovi ispiti jednaki su u cijelom svijetu, te često predstavljaju temelj stjecanja budućih certifikata. Ispiti su besplatni, kao i pripreme za polaganje ispita, a raspored održavanja priprema možete pogledati ovdje.

Postojat će četiri termina za polaganje ispita koje će se odvijati u prostorima Algebre tijekom druge polovice prosinca. Raspored polaganja ispita možete potražiti ovdje

Također svi zainteresirani morat će proći kroz kratko predtestiranje putem interneta, koji je jedini preduvjet za izlazak na jedan od tri certifikacijska ispita.