Pretraga

I treća županija promijenila mjeru za škole, novi režim nastave od idućeg tjedna

A- A+

Osim Istarske i Varaždinske, odluku o nastavi u idućem tjednu donijela je danas i Brodsko-posavska. Isto kao u Varaždinskoj, i ondje se prekida online nastava i svi se učenici vraćaju u klupe.

foto: pixabay

– Stožer CZ Brodsko-posavske županije je na svojoj jučer održanoj online sjednici, zbog značajnog poboljšanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, donio zaključak o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije u razdoblju od 17. svibnja do kraja školske 2020./2021. godine. Učenici se od ponedjeljka vraćaju u školske klupe te će se nastava za sve razrede svih osnovnih i srednjih škola odvijati po Modelu A (nastava u učionici), priopćeno je danas iz Brodsko-posavske županije.

Podsjetimo, do sada su u toj županiji na nastavi uživo bili samo učenici od 1. do 4. razreda osnovne i maturanti. Poviše navedena odluka znači da će se u klupe idući tjedan vratiti osnovci od 5. do 8. razreda te učenici od 1. do 3. razreda srednje.

Istu odluku o povratku svih učenika u škole danas je donijela Varaždinska županija. S druge strane, u Istarskoj se u ponedjeljak u klupe vraćaju samo učenici od 5. do 8. razreda osnovnih, dok će se online nastava za srednjoškolce od 1. do 3. razreda prekida tek 24. svibnja.