Pretraga

Odvjetnik potvrdio: Uhićeni profesor iz Strojarske škole izlazi na slobodu, ali neće smjeti predavati

A- A+

Profesor iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića, kojem je određen istražni zatvor od mjesec dana zbog fizičkog obračuna s učenikom, ipak odlazi na slobodu nakon što je prihvaćena žalba njegovog odvjetnika. Ravnateljica škole u ranijem odgovoru nije komentirala detalje, ali je istaknula profesorovu motivaciju za rad. Podršku profesoru izrazili su i kolege iz struke, kao i dio učenika.

Uvažena je žalba profesora iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića koji je nasrnuo na učenika, a koju je uložio njegov odvjetnik, doznaje 24sata.hr. Ravnateljica nam je ranije odgovorila kako detalje privatnog života djelatnika ne mogu javno iznositi ili komentirati, ali da je ‘u svakoj prilici iskazao želju, volju, spremnost i motivaciju za rad’. Također, podršku profesoru iskazali su i kolege profesori koji su zazivali prosvjed u znak podrške. Sada je slobodu potvrdio i njegov odvjetnik.

– Pravno ne znamo koliko će mu točno vremena trebati, no u 13.30 sati predsjednica sudskog vijeća Lidija Viđak prihvatila je žalbu tako da će profesor danas, vjerujem, kući, rekao je za 24sata.hr odvjetnik Veljko Miljević o zagrebačkom profesoru kojem je zbog fizičkog obračuna sa srednjoškolcem u razredu bio određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Izdvojeni članak
radovan fuchs, snimka tučnjava profesora i učenika

Uhićen nastavnik koji je nasrnuo na učenike, Fuchs: ‘Bio je pijan i takvom mu nije mjesto u školi’

Odvjetnik Miljević potvrdio je kako će profesor sada na slobodu. 24sata.hr neslužbeno doznaje kako je profesoru istražni zatvor zamijenjen mjerom opreza zabrane obavljanja profesorske dužnosti, odnosno posla. To znači da tijekom boravka na slobodi neće smjeti predavati jer ako se ne bude pridržavao mjere opreza mogu ga vratiti u istražni zatvor.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs ranije je poručio kako alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi te da je škola postupila po pravilniku. Profesor je kasnije tvrdio kako u učionici nije bio pijan. Ministar je danas rekao kako je možda pretjerano što je profesoru određen istražni zatvor.

– To je stvar policije. Zaista ne znam koje je postupanje u tim slučajevima, ali vjerujem da policija radi po pravilima, dodao je Fuchs.

Podsjetimo, profesor je pritvoren nakon što se u javnosti pojavila snimka fizičkog obračuna nastavnika i učenika u razredu, pri čemu je jedan učenik zadobio lakše tjelesne ozljede. Slučaj je podigao prašinu u javnosti, a struka je stala u obranu svog kolege zazivajući prosvjed, iako su mnogi napomenuli da je njegova reakcija neopravdana.