Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Požeško-slavonskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Nakon ljetnog upisnog roka u Požeško-slavonskoj županiji ostala su 102 slobodna mjesta za drugi upisni rok potkraj kolovoza. Dok ne započnu prijave, provjerili smo koje su srednjoškolske programe u prvom roku upisali osmaši te županije s najvećim brojem bodova.

foto: gimnazija Požega | privatna arhiva

Kada je riječ o Požeško-slavonskoj županiji, najveći prosječni broj bodova na proteklim upisima imaju učenici upisani u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Gimnazije Požega. Ondje upisani učenici u prosjeku imaju 78,17 bodova, s time da je posljednji na rang-listi upisa imao 68,27 bodova, a prvi 80,92.

Program opće gimnazije u istoj školi našao se na drugom mjestu ove ljestvice s prosjekom bodova 76,36. Treći je na ljestvici koja se odnosi na škole u Požeško-slavonskoj isto program opće gimnazije i to u Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Požegi, gdje upisani imaju prosječno 74,41 bod.

Od strukovnih smjerova na ovoj su se listi našli fizioterapeutski tehničar i medicinska sestra/tehničar u Medicinskoj školi u Požegi, zatim dva smjera požeške Ekonomske škole – ekonomist i hotelijersko-turistički tehničar te tehničar za računalstvo u Tehničkoj školi u Požegi.

Koji su se sve programi našli u deset onih koje su u Požeško-slavonskoj upisivali osmaši s najviše bodova, vidljivo je u tablici u nastavku. Napomenimo kako se nakon naziva škole u tablici najprije nalazi broj bodova posljednjeg na rang-listi upisa, zatim broj bodova prvog na listi, dok je u posljednjem stupci naveden prosječan broj bodova upisanih učenika.

Izvor podataka: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Šibensko-kninskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zadarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici