Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Šibensko-kninskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

U Šibensko-kninskoj županiji osmaši s najboljim ocjenama pohrlili su u prirodoslovno-matematički smjer Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku. No, dalje se na vrhu liste srednjoškolskih programa u koje su upisani učenici s najviše bodova ne nalaze gimnazijski smjerovi.

Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik|foto: gav.hr

Sredinom srpnja okončan je ljetni rok upisa u srednje škole, a u Šibensko-kninskoj županiji ostalo je još 105 slobodnih mjesta za jesenski rok. Njega neće morati koristiti neki od najboljih učenika te županije, a mi smo provjerili koje su srednjoškolske programe oni s najviše bodova upisivali na ljetnom roku.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, a kada je riješ o Šibensko-kninskoj županiji, najviše prosječan broj bodova, 77,61, imaju učenici upisani u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Gimnazije A. Vrančića u Šibeniku. Posljednji učenik koji je upisao taj smjer imao je 72,01 boda, a prvi na listi čak 82,00 boda!

S visokim prosjekom bodova 76,27 drugi na ovoj ljestvici je smjer arhitektonski tehničar u Tehničkoj školi Šibenik. Treće mjesto na ljestvici programa u Šibensko-kninskoj koje su upisivali učenici s najviše bodova zauzima smjer farmaceutski tehničar Medicinske škole Šibenik gdje je prosjek bodova upisanih 75,68.

Na ovo ljestvici, zanimljivo, prevladavaju strukovni smjerovi, dok dio gimnazijskih uopće nije dospio na listu. Koje su sve škole upisivali najbolji osmaši Šibensko-kninske županije, pogledajte u tablici ispod.

Izvor podataka: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Zadarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici