Pretraga

Predsjednik Milanović komentirao da bi se natjecanja učenika trebala održati: Govorio je i o povratku u škole

A- A+

Zoran Milanović jučer je za Novu TV dao intervju u kojem je govorio i o situaciji sa školama u vrijeme pandemije. Rekao je da se trebalo prelomiti i reći da je škola od ponedjeljka bez daljnje priče, a komentirao je i da ne razumije zašto se ne održavaju  natjecanja učenika.

Zoran Milanović|screenshot: Al Jazeera Balkans

Mislav Bago je intervjuirajući predsjednika Milanovića za Dnevnik Nove TV spomenuo da je obvezno školstvo ustavna kategorija, a da predsjednik bdije nad Ustavom. Pitao ga je što misli o situaciji u kojoj roditelji zbog novih uputa više nisu sigurni trebaju li djecu  poslati u ponedjeljak u školu ili imaju izbor.

Izdvojeni članak

I dalje se inzistira da se vrate natjecanja za učenike: Od AZOO-a traže da poništi odluku o otkazivanju

– Kad je sve zatvarano, svi su znali postaviti figure. Sad se taktizira. Osnovno školstvo je obvezno i trebalo je preuzeti odgovornost i reći od ponedjeljka škola i gotovo, kraj priče, rekao je Milanović dodavši da su otvoreni i domovi za starije koje se najviše štitilo pa mogu i škole.

Spomenuo je i problem otkazivanja natjecanja učenika. Rekao je da nekima o tome ovisi daljnji put, da su to oni koji žele više, a sustav im to trenutno brani.

– Ne mogu dati odgovor sebi na pitanje zašto nema natjecanja? Ako ih u sportu ima, ako moj sin od ponedjeljka opet trenira kontaktni sport…, spomenuo je Milanović.

Podsjetimo, nakon što je Agencija za odgoj i obrazovanje krajem travnja objavila da se otkazuju sva natjecanja učenika za ovu školsku godinu, pokrenuta je peticija kojom se traže konkretnija objašnjenja i promišljanje o alternativnom obliku natjecanja, a ne otkazivanje. O tome se oglasila i pravobraniteljica za djecu koja smatra da je ukidanje natjecanja štetno za učenike, a ravnateljica AZOO-a na naš upit odgovorila je podužim pismom u kojem pokušava objasniti odluku. Međutim, Inicijativa roditelja i učenika za povratak natjecanja nije bila zadovoljna te je u najnovijem dopisu ponovno zatražila održavanje natjecanja.