Pretraga

Škola na daljinu u Srbiji nasmijava društvene mreže: Na ploči se pojavilo i krivo rješenje zadataka

A- A+

Online nastava na daljinu počela je i u Srbiji. Tamošnji učenici obrazuju se preko Trećeg programa RTS-a, a već prvog dana krenula su i šale na neke od zadataka za učenike.

foto: Apstraktni vicevi

– Riješi rebus, piše iznad zadatka za učenike prvog razreda osnovnih škola.

U zadatku stoje slovo ‘š’, znak plus i fotografija automobila.

Mnoge je ovaj zadatak nasmijao, a prenijela ga je i stranica Apstraktni vicevi, čiji su se pratitelji zafrkavali kako su rješenja rebusa ‘šautomobil’, ‘šbuba’ i ‘šfićek’. No, budući da se automobil na srpskom naziva i kolima, rješenje rebusa je ‘škola’.

Moja škola, kako se naziva program online nastave za učitelje, a koja je započela u utorak, s još je nekoliko zadataka nasmijala tamošnje građane.

Tako se na ploči kao odgovor na pitanje ‘Koji je najveći jednoznamenkasti broj?’ pojavio odgovor 10.


No učiteljica je kasnije objasnila da je 9 najveći jednoznamenkasti broj, a da je 10 dvoznamenkasti. Greškom je navodno htjela provjeriti prate li učenici gradivo. Ili se samo dobro snašla.

SUDJELUJTE U ANKETI:

AKTUALNO:

UŽIVO pratite kako protječe drugi dan nastave na daljinu

Snimka medijske konferencije ministrice s porukom za učenike:

Od ponedjeljka učenici i studenti iz cijele Hrvatske ostaju doma, a nastava će se izvoditi online. U ovoj situaciji naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu