Pretraga

Srednjoškolci i viši razredi osnovnih u još jednoj županiji prelaze na online nastavu do praznika

A- A+

Dobar dio županija do proljetnih će praznika većinu učenika prebaciti na online nastavu, potvrdio je ovog četvrtka ministar Radovan Fuchs. Gotovo polovica županija već je ovog tjedna donijela odluku o prelasku na online nastavu, a pridružila im se i Zadarska. Od ponedjeljka su na nastavi na daljinu viši razredi osnovnih škola i srednjoškolci, s izuzetkom maturanata.

Foto: Katerina Holmes; Pexels

– Na sastanku Stožera civilne zaštite Zadarske županije donesena je preporuka da se od ponedjeljka, 29. ožujka 2021. godine u svim višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama na području Zadarske županije, osim završnih razreda, nastava odvija prema C modelu. S obzirom na to da idući tjedan počinju Uskrsni praznici, učenici bi nastavu prema C modelu imali samo 4 dana jer su praznici do 11. travnja 2021. Ovisno o razvoju epidemiološke slike i drugim relevantnim okolnostima predloženi modeli mogu se mijenjati nakon završetka proljetnog odmora učenika, priopćeno je danas iz Zadarske županije.

Ističu kako je odluka donesena jer se u proteklom razdoblju koronavirusom zarazio se veći broj učenika srednjih škola, ali i učenika viših razreda osnovnih škola, te je veliki broj njih u samoizolaciji.

Izdvojeni članak
Radovan Fuchs

Fuchs: U ponedjeljak ćemo vjerojatno imati polovicu županija na C modelu

– Iako epidemiološka slika Zadarske županije još uvijek nije alarmantna, svakako je upozoravajuća jer se broj zaraženih osoba svakoga dana povećava, posebno onih s težom kliničkom slikom koji su hospitalizirani, a pripadaju populaciji mlađe i srednje životne dobi. Danas je tako u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano 39 osoba od kojih je 3 na respiratoru, a 13 pacijenata na liječenju je u biogradskoj bolnici, priopćeno je iz Zadarske županije.

Inače, ranije danas ministar Radovan Fuchs izjavio je kako će vjerojatno dobar dio županija od ponedjeljka biti na online nastavi, a skoro deset veći je ovaj tjedan donijelo takvu odluku. Odluke o prelasku na C model za dio učenika  među posljednjima je uz Zadarsku donijela Varaždinska županija. U Karlovačkoj županiji online nastava počela je danas, dok je dio učenika u još šest županija već  neko vrijeme na online nastavi. Više o tome čitajte na poveznici.