Pretraga

Stožer objavio novu preporuku za škole u Varaždinskoj županiji, od ponedjeljka drugačiji režim nastave

A- A+

Varaždinska županija nalazi se među onima s najvećim brojem zaraženih učenika. Zbog epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je novu preporuku o održavanju nastave.

Foto: Unsplash

Za sada neće biti odluke na nacionalnoj razini o načinu održavanja nastave u školama, nego o tome i dalje odlučuju lokalni stožeri u suradnji s epidemiološkom službom na području svojih županija, rekao je to prije nekoliko dana ministar Radovan Fuchs. Više županija prethodnih je dana donijelo je zaključak o promjeni modela nastave do uskrsnih praznika, a danas im se pridružila i Varaždinska.

– Daje se preporuka osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova na području Varaždinske županije za donošenje odluke o organizaciji nastave u razdoblju od 29. ožujka do 1. travnja 2021. godine u školskoj godini 2020./2021. sukladno dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 na sljedeći način: za učenike osnovnih od 1. do 4. razreda nastava po modelu A (nastava u školi), za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastava po modelu C (nastava na daljinu), za sve učenike srednjih škola nastava po modelu C (nastava na daljinu), piše tako u zaključku Stožera CZ Varaždinske županije.

Podsjetimo, odluku o promjeni modela nastave i to već od sutra donijela je Karlovačka županija, dio učenika u još šest županija već je neko vrijeme na online nastavi. Više o tome čitajte na poveznici.

Stožer objavio novu preporuku za škole u Varaždinskoj županiji, od ponedjeljka drugačiji režim nastave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap