Pretraga

Županija na sjeveru Hrvatske odlučila: Dio učenika još dva tjedna neće u škole

A- A+

Županije same odlučuju o oblicima nastave pa je tako Stožer Varaždinske županije donio zaključak prema kojemu se školama na području županije preporučuje da većina srednjoškolaca ostane na C modelu nastave još dva tjedna. Prema tom zaključku, nastavu po A modelu, u školama, pohađali bi svi osnovnoškolci i učenici završnih razreda srednjih škola. Odluku o organizaciji nastave danas je objavila i Virovitičko-podravska županija gdje se većina učenika u ponedjeljak vraća u škole.

Foto: Dids; Pexels

Dodatne dvije županije, Varaždinska i Virovitičko-podravska objavile su odluke o organizaciji nastave od ponedjeljka.

U Varaždinskoj većina srednjoškolaca ostaje na C modelu

Stožer u Varaždinskoj županiji odlučio je kako se na nastavu u škole od ponedjeljka ipak neće vratiti svi srednjoškolci. U zaključku o organizaciji nastave između 15. i 28. veljače preporučuje se da u klupama (na A modelu nastave) ostanu svi osnovnoškolci te učenici završnih razreda srednjih škola, dakle maturanti. Svi ostali srednjoškolci Varaždinske županije do 28. veljače nastavu i dalje pohađaju online, odnosno prema C modelu.

Kada je riječ o praksi, nju strukovnjaci mogu obavljati u školi ili kod poslodavca, a zaključkom varaždinskog Stožera A model može se primjenjivati i kod individualne nastave u Glazbenoj školi Varaždin.

U Virovitičko-podravskoj većina se vraća u škole

Odluku o nastavi donijela je i Virovitičko-podravska županija.

– Učenici srednjih škola, koji su do sada bili na ‘nastavi od kuće’, od ponedjeljka 15. veljače 2021. godine, vraćaju se u školske klupe. Oni će nastavu pohađati po modelu A (nastava u školi). Otprije su u školi učenici završnih razreda. Izuzetak će biti jedino učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica i Tehničke škole Virovitica, koji će zbog korištenja zajedničkog prostora kombinirati modele nastave, odnosno ići će u školu po B modelu.

Podsjetimo, i u Istarskoj županiji većina srednjoškolaca, oni od 1. do 3. srednje, ostaju na online nastavi do 22. veljače. Na A modelu su u toj županiji od sljedećeg tjedna svi osnovnoškolci te maturanti. Koprivničko-križevačka donijela je jučer preporuku prema kojoj se svi učenici 15. vraćaju u škole. Od ponedjeljka su se u škole vratili svi srednjoškolci u Zagrebu i Ličko-senjskoj županiji te nekolicini srednjih škola Sisačko-moslavačkePrimorsko-goranska Međimurska županija odlučile su da od 15. veljače na A model prelaze također svi razredi koji su do sada slušali nastavu na daljinu, o čemu više možete čitati ovdje.