Pretraga

[Ideja godine ‘22] Još je malo vremena za prijavu na natjecanje: Glavna nagrada je 10.000 kn bruto!

A- A+

Vremena je malo, ali još se stignete prijaviti na Ideju godine, jedinstveno natjecanje za srednjoškolce. Za prijavu vam treba svega nekoliko sastojaka: poslovna ideja, vrijeme za napisati poslovni plan i osmisliti kako ćete ideju prezentirati stručnom žiriju, i to je to! Okupite tim do najviše troje učenika ili se prijavite samostalno, a glavna nagrada od 10.000 kn bruto možda postane vaša. Prijave se zatvaraju 18. travnja.  

Prijave za natjecanje Ideja godine traju još kratko! | foto: srednja.hr

Ideja godine se bliži svom velikom finalu. Riječ je o natjecanju za učenike srednjih škola koje se ove godine održava jubilarni, deseti put, a organizira ga portal srednja.hr. Ideja godine nagrađuje vaš poduzetnički duh, kreativno razmišljanje i trud uložen u prijavu. Kako biste se prijavili, sami ili u timu od najviše troje učenika osmislite svoju poslovnu ideju. Ona treba uključivati neku od novih tehnologija, a nakon što ju osmislite, potrebno ju je i zapisati. 

Kako bismo vam pomogli, pripremili smo poslovni plan kojeg možete preuzeti ovdje, a sve o natjecanju i tome kako se prijaviti potražite ovdje.  Nakon što obavite taj korak i popunite obrazac prijave dostupan ovdje, preostaje samo čekati odluku žirija koji odlučuje o tome kojih 10 timova ili pojedinaca ulaze u finale. Finalisti će svoje ideje prezentirati pred stručnim žirijem u finalu koje se održava 28. travnja u postoru zlatnog partnera Ideje godine, EFFECTUS poduzetničkog studija. Sve o tome kako izgleda finale i kako se za njega pripremiti pronađite u ovom članku

Izdvojeni članak
ideja godine 2022

[Ideja godine ’22] Kako izgleda finale jedinstvenog natjecanja za srednjoškolce?

Vremena je još malo!

Prijave su otvorene još kratko, do 18. travnja u ponoć. Nakon što se rok za prijavu zatvori, stručni žiri će pregledati sve prijave i odabrati deset najboljih. Finaliste proglašavamo 23. travnja, nakon čega će svatko od njih dobiti svog mentora. Mentori su stručnjaci i poduzetnici s dugim iskustvom koji će vam pomoći ‘ispolirati’ vašu poslovnu ideju i pripremiti se za finalno izlaganje.

Budući da poslovnu ideju nije lako osmisliti niti ljudima s puno iskustva, a posebno ne učenicima koji to pokušavaju prvi puta, sastavili smo mali ‘šalabahter’. Ovdje pronađite najvažnije savjete, a ovdje najčešće greške koje viđamo u prijavama. Vaša prijava ne mora biti savršena, ali nagradit ćemo one u koje je uložen trud. Obratite pozornost na to da je vaša poslovna ideja zaista i provediva, a neka vaša prijava pokaže da ste istražili tržište i moguće načine provedbe vaše ideje. Naposlijetku, jednostavno pokušajte. Prijavom ćete izgubiti samo vrijeme, a dobiti možete jako vrijedna iskustva – od uspomena kojeg ćete pamtiti čitav život, novih poznanstava i prijateljstava, a možda čak i glavnu nagradu.


Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i SPAN. Partner projekta je portal poduzetnik.biz. Pokrovitelji projekta su Zagrebački inovacijski centar – ZICER i Fil Rouge Capital. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected].

Ako želiš redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplati se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca u nastavku.