Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Karlovačkoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Čak četiri programa Gimnazije Karlovac nalaze se na vrhu ljestvice srednjoškolskih programa koje su u Karlovačkoj županiji upisivali osmaši s najvećim brojem bodova. Na toj listi nalaze se i tri strukovna smjera.

foto: Gimnazija Karlovac | privatna arhiva

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda, u Karlovačkoj županiji za jesenski je rok upisa u srednje ostalo je 157 slobodnih mjesta. Dok se čeka početak prijava za taj rok, provjerili smo koje su škole u ljetnom upisivali osmaši te županije s najvećim brojem bodova.

Podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako je to opća gimnazija Gimnazije Karlovac, gdje upisani imaju prosječno 79,25 bodova. Prvi na listi imao je 81,00 bod, a posljednji 75,55. I na drugom te trećem mjestu deset škola koje su upisali najbolji nalaze se programi Gimnazije Karlovac. Riječ je o prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji gdje su upisani imali prosječno 79,19 bodova te prirodoslovnoj gimnaziji gdje je prosječni broj bodova upisanih 79,02.

Kada je riječ o strukovnim školama koje su se našle na ljestvici za Karlovačku županiju, to su smjerovi elektrotehničar i tehničar za mehatroniku u Tehničkoj školi Karlovac te ekonomist u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac.

Koji su se još programi našli u deset onih koje su u Karlovačkoj županiji upisivali osmaši s najviše bodova, vidljivo je u tablici u nastavku. Nakon naziva škole u tablici se najprije nalazi broj bodova posljednjeg na rang-listi upisa, zatim broj bodova prvog na listi, dok je u posljednjem stupci naveden prosječan broj bodova upisanih učenika.

Izvor podataka: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Šibensko-kninskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zadarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Požeško-slavonskoj županiji koje su upisali najbolji učenici