Pretraga

Okončati vezu ili pružiti drugu šansu ‘ljubavi života’

A- A+

Nijedna veza nije savršena, no analizirate li svoj odnos shvatit ćete isplati li se pružiti svom partneru drugu šansu ili je došlo vrijeme za novi i samostalan početak. Labilnije osobe u svim situacijama popuste pa prelaze preko prevare, zlostavljanja ili sličnih stvari koje se nikada neće promijeniti. Pogledajte preko čega se u vezi može i treba prijeći, a kad je pravi tren za okretanje nove stranice.

Svaka duža veza u određenom periodu doživi krizu, a na vama je da odlučite postoji li dovoljno dobar razlog za borbu ili jednostavno trebate okrenuti glavu pa cijelu priču ostaviti iza sebe. U nastavku vam donosimo par savjeta koji će vam pomoći pri odluci trebate li prijeći preko nečega ili krenuti dalje.

www.blogskins.com

Izdvojeni članak

Savjeti za uspješnu vezu na daljinu

Veza vam je postala navika

Mnogi parovi koji primijete kako je i s jedne i s druge strane nestalo osjećaja te kako su u vezi zbog dugogodišnje navike, prekinu sve što su ikad imali. U takvim situacijama postoji mogućnost da se stvari vrlo brzo poprave, ali se oboje strane moraju podjednako truditi.

Ne trebate tako lako dizati ruke od svega. Ako se oboje slažete oko toga da trebate razgovarati i shvatiti u čemu je problem, već ste na dobrom putu da stvari krenu nabolje. Budete li imali snage i volje onda je ovo odličan primjer kad trebate jedno drugom prijeći preko faze nezainteresiranosti te se potruditi oko obnavljanja veze kakvu ste imali prije krize.

Napokon zreli

Dok ste bili u vezi vaši partneri su bili nezreli, što je bio glavni razlog zašto ste prvi put prekinuli. To vas ne treba sprječavati u ponovnom pokušaju kad shvatite kako su se promijenili i sazreli za normalan odnos. Vjerojatno će vas u početku biti strah kako ste možda pogriješili jer su vam svi govorili da nije pametno miriti se s bivšima, ali u ovoj situaciji možete napraviti iznimku.

Ne možete gledati na prethodni ishod vaše veze dok je druga strana još uvijek bila dijete koje se nije znalo nostit s ozbiljnim situacijom pa ste vi potezali sve konce. Slobodno se opustite i pokušajte ponovno, ukoliko ste uvidjeli kako su se poboljšali i sazrijeli.

Izdvojeni članak

Najbolji načini za prekid veze

Nakon prekida zbog udaljenosti

To što je razlog vašeg prekida bio odlazak jedne strane u drugu državu, ne znači kako za vas nema spasa. Ako je razlog preseljenja bio studij ili bolji posao, pa su se vaš bivši ili bivša vratili, vrlo lako možete obnoviti svoju vezu.

Netko jednostavno nije za vezu na daljinu, ali kad se sve vrati u početno stanje pružite si drugu šansu pa uživajte u izgubljenom vremenu. Zamjeranje vam u ovoj situacije nije opravdano jer biste i vi u takvoj situaciji vjerojatno napravili istu stvar.

Varanje

Varanje je ono preko čega se u vezama najteže prelazi. Vrlo je teško vratit povjerenje u nekoga tko vas je jednom prevario, kamoli više puta, stoga ćete sigurno pogriješiti ako nastavite vezu koja je na jako klimavim nogama. Postoje iznimke koje stvarno pogriješe, iskupe se za učinjenu štetu pa budu vjerene do kraja života, ali će u prevarenoj osobi uvijek ostati trag nepovjerenje i sumnje, što će omesti funkcioniranje veze.

Zašto riskirati da opet ispadnete budale, zbog nekoga komu nije stalo do vas? Prevari li vas partner ili partnerica, zaboravite drugu šansu. Nastavite svojim putem i ne okrećite se za onim što ostavljate iza sebe.

Zlostavljanje

Prvo i osnovno je to da vas zlostavljači ne vole, koliko god oni to tvrdili. Prijeđete li jednom preko udarca, prijeći ćete svaki put. Bilo kakvo fizičko ili psihičko zlostavljanje je razlog zbog kojeg se uopće ne smijete dvoumiti oko prekida. Koliko god vi tu osobu voljeli te mislili kako će se popraviti, zaboravite na osjećaje i krenite dalje.

Izdvojeni članak

Kako preboljeti voljenu osobu u 5 koraka

Ograničavanje slobode

Svatko je sam svoj gospodar i nitko vam ne smije određivati gdje smijete ići, što ili koga posjetiti, koji posao obavljati i slično. Čim shvatite kako vas partner konstantno guši ili ograničava u bilo kojem smislu, morate shvatiti kako je stvar krenula po zlu pa morate napustiti tu osobu zauvijek.

Rijetko tko može živjeti u takvim okolnostima pa samim tim možete zaključiti da biste se drugim pokušajem vratili na stare staze i propustili toliko toga što ne biste htjeli.

Bolesna ljubomora

Do neke mjere svi su ljudi na svijetu ljubomorni, ali kad ta ljubomora ugrožava normalan način života, vrijeme je za drastične promjene. Ako vas partneri ne smiju ispustiti iz vida ni na jedan trenutak te vam prave scenu čim nekoga polgedate ili mu se obratite, ne obazirite se jer tu više nema pomoći. To je situacija u kojoj ni ne pomišljate na pružanje druge šanse.

Dozvolite li toj osobi da vam se ponovno približi pa se s njom opet nađete u vezi, samo ćete trošiti svoje vrijeme i živce, iako ćete biti svjesni kako ta veza ne vodi nikamo.