Pretraga

Brodsko-posavska županija učenike prebacuje na online nastavu do kraja mjeseca, ima izuzetaka

A- A+

Brodsko-posavska županija jedna je od samo pet koje su nakon uskrsnih praznika nastavu odlučile izvoditi isključivo prema A modelu. No, od sljedećeg tjedna većina učenika prelazi na nastavu na daljinu i to do kraja mjeseca.

nastava online, škola kod kuće

foto: Valentina Gaščić|srednja.hr

I dok se u ovom tjednu nakon praznika u Brodsko- posavskoj županiji nastava izvodila prema A modelu, ova je županija sada donijela novu odluku. Prema njoj od ponedjeljka većina učenika prelazi na C model. U klupama ostaju samo učenici od 1. do 4. osnovne i maturanti.

– Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanu bolešću Covid-19 i sukladno zaključku Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije od 15.travnja 2021., župan Brodsko-posavske županije donio je odluku da sve osnovne  i srednje škole kojima je osnivač Brodsko-posavska županija, u razdoblju 19. do 30. travnja 2021. godine nastavu organiziraju na sljedeći na sljedeći način:

  • model A (nastava u učionicama) – za  niže razrede osnovnih škola (1.- 4. razredi) i  završne razrede (maturante) srednjih škola
  • model C (nastava na daljinu ili online nastava) – za više razrede osnovnih škola (5.-8.razredi) i sve razrede srednjih škola osim završnih razreda (maturanata)
  • praktična nastava i vježbe mogu se održavati uživo (učionice, praktikumi, laboratoriji i slično), piše u tekstu odluke župana Danijela Marušića.

Podsjetimo, Grad Zagreb danas je donio odluku prema kojoj su u školama sljedeći tjedan svi osnovnoškolci i maturanti, a učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola su na online nastavi. Odluku o nastavi u sljedećem tjednu donijela je i Istarska županija te Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska, a kako se ondje organizira nastava, pogledajte na linku.