Pretraga

I Varaždinska županija odlučila kako će izgledati nastava nakon praznika, ne idu svi na isti model

A- A+

Nižu se odluke županija o načinu odvijanja nastave nakon praznika. Osim u Istarskoj, Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj te Splitsko-dalmatinskoj i u Varaždinskoj županiji većina učenika od ponedjeljka je na online nastavi.

Učionica
Foto: Feliphe Schiarolli; Unsplash

Stožer Civilne zaštite Varaždinske županije donio je preporuku za održavanje nastave nakon praznika. Osnovne škole nastavu trebaju provoditi tako da su najmlađi učenici, oni od 1. do 4. razreda na modelu A, odnosno u školama. Za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih nastava se provodi prema modelu C, odnosno online.

Kada je riječ o srednjoškolcima, varaždinski Stožer traži da se nastava provodi na sljedeći način: za učenike završnih razreda strukovnih i gimnazija i učenike koji imaju obaveznu praksu kod poslodavca ili u školi nastava se odvija prema A modelu, dakle u klupama. Ostali učenici srednjih škola su na C modelu, odnosno online nastavi.

Za učenike Glazbene škole u Varaždinu kod individualne nastave također se preporučuje model A, odnosno nastava u školi. Odluku Varaždinske županije možete vidjeti ovdje.

Ranije danas, ministar Radovan Fuchs otkrio je kako od ponedjeljka Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na online nastavu, a izuzetak su maturanti i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih. Odluku o nastavi donijela je i Splitsko-dalmatinska županija: nastava za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu C odnosno online nastava, osim učenike od 1. do 4. razreda osnovnih, gdje će se nastava održavati po modelu A, u školama. Još u srijedu je i Istarska županija odlučila da se od ponedjeljka online nastava provodi za sve učenike, osim najmlađih – nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Istri u potpunosti se obustavlja.