Pretraga

Pitali smo vas koju ocjenu očekujete na drugom roku mature iz Engleskog: Ovo su rezultati

A- A+

Nakon što je drugi rok mature započeo u ponedjeljak ispitom iz Engleskog, pitali smo vas koju ocjenu očekujete na toj maturi. Engleski je pisalo više od tisuću pristupnika, a maturanti s kojima smo razgovarali nakon ispita bili su pozitivnog dojma. I rezultati ankete pokazuju takav dojam jer najviše ispitanika očekuje peticu.

na stolu ispit iz engleskog jezika na državnoj maturi

Engleski | foto: Srednja.hr

Ovaj tjedan krenuo je drugi rok mature i to ispitom iz Engleskog jezika na obje razine. Kako su nam maturanti otkrili nakon ispita, on im nije bio težak.

– Prvi put sam danas pisao maturu, čitanje i slušanje klasika, ništa specijalno teško, a ni lagano. Esej, jako glupa tema i naporno zahtjevna za napisati, otkrio nam je pristupnik.

Nakon ispita pitali smo vas i koju ocjenu očekujete na maturi Engleskoga. Do trenutka pisanja teksta (25. kolovoza u 12 sati) od 387 odgovora gotovo trećina maturanata očekuje – peticu. Nešto manje maturanata, oko 25 posto, na maturi očekuje ocjenu dovoljan. Četvorki se nada 20 posto pristupnika, trojki 12 posto, a pad očekuje također 12 posto kandidata.

matura engleski rezultati

Rezultati ankete koju ocjenu očekujete na maturi Engleskoga | screenshot: srednja.hr

NCVVO objavio je rješenja mature Engleskoga koje možete pogledati ovdje i tako otprilike izračunati koju ćete ocjenu dobiti. Pragovi prolaznosti isti su kao i na prvom roku, a možete ih vidjeti ovdje.

Podsjetimo, na prvom roku na osnovnoj i na višoj razini Engleskog jezika ocjene su bile slabije nego lani. Prosječna na A razini bila je 3,8, a na osnovnoj 2,8. Prema kalendaru mature sljedeći tjedan polaže se Hrvatski jezik, a na jedinstvenoj razini pisat će ga 1.785 pristupnika. Savjete profesorice za ispit pogledajte ovdje.