Pretraga

Županija odlučila dodijeliti još jednu nagradu najboljoj maturantici, dobit će 5.000 kuna

A- A+

Amalija Rafaj Škriljevečki proglašena je najboljom učenicom završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije u školskoj godini 2021./2022. Dvostruku državnu prvakinju u astronomiji i najmaturanticu, sada bivšu učenicu Prve gimnazije Varaždin najboljom učenicom proglasio je župan Anđelko Stričak na prijedlog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport. Time će joj pripasti nagrada od 5.000 kuna koja će joj biti uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije u rujnu.

amalija_rafaj_skriljevecki_2021

Foto: PR

Amalija Rafaj Škriljevečki ostvarila je izvanredan uspjeh na državnoj maturi. Ispite iz više razine Matematike i Fizike riješila je sa stopostotnim uspjehom i postala jedna od najmaturantica ove godine. Za trud će ju nagraditi i Varaždinska županija s 5.000 kuna.

Državna prvakinja u astronomiji

Amalija je proglašena najboljom učenicom završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije u školskoj godini 2021./2022. Na prijedlog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport najboljom učenicom proglasio ju je župan Anđelko Stričak. Zbog izvanrednog uspjeha dobit će i nagradu od 5.000 kuna koja će joj biti uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije u rujnu.

Amalija Rafaj Škriljevečki je državna prvakinja u astronomiji prvi put postala prošle školske godine, a prvo mjesto je potom osvojila i ove godine. Izvrsna je bila i u međunarodnoj konkurenciji, na Međunarodnoj olimpijadi iz astrofizike i astronomije je prošle godine osvojila brončanu medalju, što je bio najbolji rezultat među članovima peteročlane hrvatske reprezentacije.

Izdvojeni članak
Amalija Rafaj Škriljevečki

Dobitnica nagrade Soljačić je maturantica Amalija iz Varaždina: ‘Počela sam učiti tjedan dana prije svake mature’

Županija nagradila 14 učenika

Uz sve to postigla je uz odličan uspjeh, uzorno vladanje i vannastavne aktivnosti, pohađala je čak tri centra izvrsnosti, iz fizike, astronomije i matematike. Ostvarila je i izvanredan uspjeh na državnoj maturi i riješila ispite iz matematike i Fizike sa 100 posto, za što je u srijedu nagrađena i Nagradom Soljačić od 5.000 dolara.

Varaždinska županija ove je godine imala 14 učenika koji su barem jedan ispit državne mature riješili sa 100 posto. Najbolje je maturante Varaždinska županija nagradila s 500 kuna, a primili su ih župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Više o najboljim maturantima:

Dobitnica nagrade Soljačić je maturantica Amalija iz Varaždina: ‘Počela sam učiti tjedan dana prije svake mature’

Za uspjeh na maturi iz informatike Viktor dobiva 5.000 eura: ‘Ocjenjivanje u osnovnima je preblago i ovisi o karakteru profesora’

Danijel je rasturio Hrvatski i Povijest na maturi pa postao prvi dobitnik nove nagrade od 5.000 eura

Anđeli je škola razorena u potresu, ali je ipak briljirala na maturi: Na Psihologiji nije imala niti jednu grešku

Lovro je bez greške riješio Fiziku i Matematiku: Imao je svoj poseban način priprema za maturu

Ana je iz šest ispita mature dobila peticu, a njen 4.e briljirao je na upisima: ‘Rastite i slijedite svoje snove’