Pretraga

VIDEO: Rektor tražio studenta promjenu iskaza, uhićen Pernar, kartice u menzi – ovo su vijesti tjedna

A- A+

Ivan Pernar dobio je zabranu pristupa odgojnim ustanovama u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon što je ponovno učenicima dijelio novac za sklekove. Posljednjih dana kontroverzu je izazvao Filozofski fakultet u Mostaru na čijem su prikazu Mostara izbrisane džamije. Na zagrebačkoj Veterini više neće biti prijemnog, a gotovo 45 minuta u svom uredu držao je rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu studenta te tražio da promijeni iskaz o tučnjavi u kojoj je sudjelovao njegov sin.

newsflash

Nova epizoda newsflasha | foto: srednja.hr, Unsplash, YouTube, Sveučilište u Slavonskom Brodu

U novoj epizodi Newsflasha, u kojem educiramo naše mlade čitatelje o aktualnim događanjima u obrazovanju, izdvojili smo najvažnije novosti zadnjih dana. Tako je Ivan Pernar ispred splitskih škola ponovno dijelio novac za sklekove, no ovog puta je uhićen. Iako je pušten, dobio je zabranu prilaska odgojnim ustanovama Splitsko-dalmatinske županije na tjedan dana. No, i nakon te mjere ponovno je uhićen u Šibeniku.

Plakat Filozofskog fakulteta u Mostaru izazvao je kontroverze jer su na njemu džamije zamijenjene oblikom sličnim zvonicima crkvi. S fakulteta su rekli da im je taj plakat radio program umjetne inteligencije i da je dobre namjere. Kroatistkinje su razjasnile jezične pogreške u prepisci novog državnog odvjetnika Ivana Turudića i bivše državne tajnice Josipe Pleslić (ex Rimac).

Izdvojeni članak
ilustracija - ivan pernar u zatvoreničkom odijelu i policijska rotirka u pozadini

Policija se oglasila oko Pernarovog uhićenja, evo detalja

Na zagrebačkoj Veterini više neće biti prijemnog za maturante, odnosno testa psihomotoričkih sposobnosti koji je nosio 100 bodova. Zbog toga će sada prosjek ocjena u srednjoj nositi čak 37 posto bodova. Gotovo 45 minuta u svom uredu rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu držao je studenta kojeg je tražio da promijeni iskaz o tučnjavi u kojoj je sudjelovao njegov sin. Pritom ga je upozorio i na koji način može utjecati na njegovo daljnje školovanje.

Puno je novosti za studente u Zagrebu. U menzama se može plaćati karticom, a pokreće se Centar za podršku studentima gdje će se zaposliti četiri psihologa i jedan psihijatar. Mijenja se i pravilnik o studiranju u Zagrebu. Više nam ograničenja izlazaka na ispit, a u prijedlogu stoji i da se nakon gubitka prava na redovito studiranje može postati izvanredni student. Ovog petka u Zagrebu održat će se i prosvjed sindikata Preporod i Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja jer su nezadovoljni predloženim koeficijentima. Prijenos ćete moći uživo pratiti na Facebooku portala srednja.hr. Newsflash možete pogledati u videozapisu ispod.