Pretraga

Ponovno smo na postolju: Naš učenik osvojio broncu na srednjoeuropskoj olimpijadi

A- A+

Na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Njemačkoj naš učenik Toni Brajko osvojio je brončanu medalju. Na olimpijadi sudjelovali su i drugi naši učenici, a ukupno se natjecalo 48 natjecatelja iz 11 zemalja. Natjecanje je trajalo dva dana u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux.

30. srednjoeuropska informatička olimpijada

30. srednjoeuropska informatička olimpijada | foto: Hrvatski savez informatičara (s lijeva na desno: Fran Babić, Lara Semeš, Ivan Janjić, Toni Brajko)

Nakon što su naši učenici prošlog tjedna osvojili dvije brončane medalje na geografskoj olimpijadi u Indoneziji, uspjeh se nastavlja i dalje. Na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2023. koja se održala na sveučilištu Otto von Guericke u Magdeburgu naša informatička reprezentacija osvojila je jednu brončanu medalju.

Natjecalo se gotovo 50 mladih informatičara iz 11 zemalja

– Ovogodišnji jedini osvajač medalje za Hrvatsku bio je Toni Brajko, učenik 4. razreda Gimnazije Lucijana Vranjanina Zagreb. dok su ostali članovi reprezentacije postigli solidan uspjeh, ali su nažalost ostali bez odličja, kazali su iz Hrvatskog saveza informatičara.

Hrvatsku su predstavljali i Ivan Janjić, Lara Semeš i Fran Babić iz XV. gimnazije Zagreb. Natjecalo se 48 mladih informatičara iz 11 zemalja – Češka, Hrvatska, Izrael, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švicarska i Ukrajina.

Izdvojeni članak
Stella Čolo osvojila najviše Oskara znanja

Stella je ove godine dobila najviše Oskara znanja, njih osam: ‘Nemam zamjerke na naš školski sustav’

Ovo ljeto itekako uspješno za hrvatske učenike na olimpijadama

– Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja šest problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika srednjih škola do 20 godina i dva voditelja. Stručni voditelj reprezentacije bio je Patrick Pavić, dok je odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar, izvijestili su iz Hrvatskog saveza informatičara.

Podsjetimo, ovo je ljeto bilo itekako uspješno za hrvatske učenike na olimpijadama. Između ostalog, hrvatski učenici na međunarodnoj biološkoj olimpijadi osvojili su srebrnu i brončanu medalju te tako ostvarili najbolji rezultat Hrvatske na tom natjecanju. Hrvatski srednjoškolci osvojili su srebrnu medalju, tri brončane medalje i jednu pohvalu na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Japanu.  Na olimpijadi iz kemije svih četvero naših predstavnika osvojilo je medalje, a naše učenice osvojile su pet medalja na informatičkoj olimpijadi za djevojke.

Kako bismo dodatno istaknuli naše najuspješnije učenike na natjecanjima u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija portal srednja.hr pokrenuo je projekt Alumni. Njime mapiramo najbolje učenike i nastavnike u Hrvatskoj, a bazu podataka redovno osvježavamo novim podacima. Odnedavno u našoj tražilici možete pretraživati i ovogodišnje dobitnike Oskara znanja. Ovogodišnje dobitnike i fotografije s dodjele možete pogledati ovdje, a razgovor s učenicom koja je osvojila čak osam Oskara znanja pročitajte ovdje.