Pretraga

VIDEO: Sumnje na malverzacije na fakultetu i odlazak studenata u Beograd – pogledajte vijesti tjedna

A- A+

Posljednjih dana pisali smo da su bivši dekan i još devet zaposlenika Ekonomskog fakulteta u Rijeci osumnjičeni za malverzacije od 384.000 eura. Učenici u Gradu Krku dobivat će veće novčane nagrade za uspjeh na natjecanjima, a najuspješniji na A razini obveznih predmeta i Hrvatskog na maturi bili su učenici iz Zagreba. Otvorene su prijave za Nagradu Luka Ritz, a buru je izazvala najava studenata prava za odlazak na studijsko putovanje u Beograd.

host i glasnović vijesti

Host (dekan Ekonomije) i Glasnović (bivši saborski zastupnik) | foto: Hrvatski sabor, Unsplash, UNIRI

U novoj epizodi Newsflasha donosimo pregled događanja u obrazovanju u proteklim danima. Tako je Grad Krk objavio da će učenici za prvo mjesto na županijskom natjecanju dobivati 140 eura, dok će učenici za prvo mjesto na državnom ili međunarodnom natjecanju dobivati 200 eura.

U našoj anketi pitamo vas i jeste li ustajali sa stolca nastavnicima kada su ulazili u učionice. Objavili smo i da su A razine obveznih ispita i Hrvatski prošle godine na maturi najbolje riješili maturanti iz Zagreba, a B razine učenici Međimurske županije. I više i osnovne razine obveznih predmeta najlošije su pak riješili maturanti Ličko-senjske županije. Tema je postalo i studijsko putovanje studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu u Beograd, što je zasmetalo bivšim zastupnicima Glasnoviću i Stevi koji je studentima poručio: ‘Nadam se da ih pokolju ko svinje’.

Izdvojeni članak
newsflash

VIDEO: Rektor tražio studenta promjenu iskaza, uhićen Pernar, kartice u menzi – ovo su vijesti tjedna

 

U prvom tjednu prijava maturanata za fakultete najviše prijava imaju zagrebački FER, zagrebačka medicina i zagrebačka farmacija. Bivši dekan i još devet zaposlenika Ekonomije u Rijeci osumnjičeni su za malverzacije od čak 384.000 eura. Razlog – zlouporaba položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Učenici u Srbiji koji u srednjoj strukovnoj školi izostanu više od 15 dana moraju na dopunsku nastavu. Ali nisu se zbog toga pobunili učenici, već – nastavnici. Navode da za te učenike moraju raditi nove planove i programe, a za to u rasporedu sati nemaju vremena. Otvorene su prijave za Nagradu Luka Ritz, a u prvi razred osnovne škole roditelji djecu sada mogu upisati putem sustava e-Građani u svim županijama osim Grada Zagreba. Newsflash pogledajte u videozapisu ispod.