Prva ekonomska škola

Srednja škola: Prva ekonomska škola Zagreb

Lokacija:

Medulićeva 33

O nama:

Prva ekonomska škola svoju odgojno-obrazovnu djelatnost provodi u Medulicevoj ulici 33, Zagreb, od 1964. godine, a do tog vremena bila je smještena u Savskoj cesti 77. U odgojno-obrazovnom radu škola postiže iznimno velike rezultate. Učenici sudjeluju na brojnim natjecanjima učenika srednjih škola na županijskoj i republičkoj razini.

Također sudjeluju na susretu učenika Alpe – Adria, čiji smo domaćin bili 1998.godine. Prva ekonomska škola je eminentna odgojna institucija o čemu nam govore brojni podaci. U školi učenici usvajaju znanja, umijeća i navike pomoću kojih se razvijaju njihove tjelesne i intelektualne sposobnosti, a usporedno s time, oni se izgrađuju i kao ljudi.

Školu pohađa 1048 učenika, koji su podijeljeni u 40 razreda, to jest 10 razreda po generaciji. Nastava se pak odvija u dvije smjene.

Bodovi:

44

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

Profesori i školski program su kvalitetni. Škola se nalazi u centru grada, što je jako praktično. Posebni su po pripremama božićnih sajmova. Osim toga, organiziraju se i druge različite priredbe, primjerice za dan škole. Škola učenike vodi na različite izlete,a u ponudi im je i razmjena pomoću koje mogu na devet mjeseci otići u Njemačku, Poljsku ili BiH. Ono što je važno za razvoj znanja i vještina jesu
vježbeničke tvrtke koje kod učenika razvijaju kreativnost u poduzetničkom smislu, a u pregovorima su i projekti s Indijom koji bi se također bazirali na razmjeni učenika, no to će se realizirati ako se skupi dovoljno financijskih sredstava.

Atmosfera u školi je ugodna, a profesori imaju vremena za sve učenike. Dok se pismene provjere odvijaju isključivo po zadanoom kalendaru koji se objavljuje na početku svakog polugodišta, oko odgovaranja se učenici mogu dogovarati s profesorima. Posebne pogodnosti uživaju sportaš i glazbenici kojima se izlazi u susret time što se svaka provjera znanja provodi po dogovoru.

Dostignuća:

Učenici idu na natjecanja iz engleskog jezika, ali i drugih ekonomskih predmeta te sudjeluju na državnim natjecanjima.

Opremljenost škole:

Mala dvorana nalazi se u školi, a igralište se nalazi u neposrednoj blizini škole. Također se u školi nalazi i nekoliko specijaliziranih učionica koje su opremljene laptopima, projektorima i drugim tehnološkim napravama koje su potrebne za kvalitetno izvođenje nastave.

Pripreme za državnu maturu:

U vidu dodatne nastave cijelu se četvrtu godinu organiziraju pripreme za državnu maturu iz hrvastkog i stranog jezika te matematike.

Mogućnost upisa fakulteta:

Učenici u najvećem broju upisuju ekonomske fakultete

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 2 Ocjena: 2.88
Kvaliteta nastave 3
Opremljenost učionica 2
Knjižnica 2
Izvannastavne aktivnosti 2
Dostupnost interneta 1
Prostori za druženje 4
Mogućnosti zapošljavanja 5
Preporuka upisa 4

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2014/2015 Glasova: 1 Ocjena: 2.38
2013/2014 Glasova: 3 Ocjena: 3.5
2012/2013 Glasova: 7 Ocjena: 2.57

Profesori

Ime i prezime Predmet Ocjena
Ljiljanja Bajić hrvatski jezik 3
Milada Burić matematika 1.83
Jadranka Katona Politika i gospodarstvo -
Ljerka Domac Poduzetništvo 3.83
Jasna Orešić-Pavković Geografija 3.97
Olivera Jurković-Majić Poslovne komunikacije 2.92
Ivana Drvar hrvatski jezik 4.33
Vanda Pučar Informatika 4.33
Krešimir Blaznik Povijest 4.17
Anita Galić Engleski i talijanski jezik 4.33
Đurđa Parlov Knjigovodstvo 3.83
Ante Kajmak TZK 4.83
Nenad Travar Osnove ekonomije 5
Katica Branka Katalinić Vjeronauk 2
Alojz Bernard matematika 5

2 komentara

Odgovori