Graditeljska tehnička škola

Srednja škola: Graditeljska tehnička škola

Lokacija:

Avenija V. Holjevca 17

O nama:

Kraljevska i zemaljska vlada je 9. listopada 1882. donijela “Naredbu” kojom se u glavnom gradu Zagrebu ustrojava Obrtna škola.

Nastava u novoosnovanoj Obrtnoj školi započela je 17. studenoga 1882. godine., nakon što je Kraljevska i zemaljska vlada odobrila njezin plan i program rada.

Druga polovica XIX. stoljeća u znaku je industrijalizacije Hrvatske. Gradovi poput Osijeka, Rijeke, Splita, a posebno Zagreba, postaju središta industrije i počinju oblikovati svoje industrijske kvartove.  Ove promjene utjecale su i na potrebu stručno osposobljenih majstora, a posebno graditeljskih zanimanja. Kako je graditeljstvo tada bilo među najrazvijenijim granama industrije pojavila se potreba otvaranjem posebnog dijela pri Obrtnoj školi koji bi obrazovao graditelje.

Školu danas pohađa oko 500 učenika koji su podijeljeni u pet odjeljenja.

Bodovi:

44

Smjerovi:

  • arhitektonski tehničar

  • građevinski tehničar

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

U građevini nema krize, a već u samom startu se može početi projektirati. Svi oni koji vole crtati, računati, raditi na kompjutoru, kreativno se izražavati, steći će znanja, vještine i sposobnosti tijekom obrazovanja bit će oduševljeni ovom školom. Graditeljstvo je spoj umjetnosti i tehnike, a posebnost je u samim učenicima. Sudjeluju u raznim projektima, kao i u EU projektu energetske učinkovitosti gdje su u suradnji s Elektrostrojarskom školom.

Dostignuća:

Učenici sudjeluju na državnim i županijskim natjecanjima, a ove godine su osvojili drugo mjesto iz crtanja na državnom natjecanju te treće mjesto iz arhitektonskih konstrukcija. Također sudjeluju na Inovi.

Opremljenost škole:

Nastava je većinom kabinetska te se odvija u potpuno opremljenim učionicama. U sklopu škole je sportska dvorana kao i veliko igralište, a nalazi se i kino dvorana.

Pripreme za državnu maturu:

Svake subote u četvrtom razredu organiziraju se pripreme za državnu maturu iz crtanja, hrvatskog jezika, matematike kao i stranih jezika.

Mogućnost upisa fakulteta:

Fakulteti koje najveći broj učenika upisuje su arhitektura, građevina i TVZ.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 2 Ocjena: 4.06
Kvaliteta nastave 4
Opremljenost učionica 4.5
Knjižnica 4
Izvannastavne aktivnosti 3.5
Dostupnost interneta 2
Prostori za druženje 4.5
Mogućnosti zapošljavanja 5
Preporuka upisa 5

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2012/2013 Glasova: 1 Ocjena: 3.75

Profesori

Ime i prezime Predmet Ocjena
Zlata Solar matematika 5
Jasna Belančić Biologija 4.67
Petar Vuleta hrvatski jezik 5

One comment

  1. Škola kao škola je jako dobra, samo što neki profesori nisu korektni, ne trpi se bahatost u školi, nažalost jako puno učenika pada godinu :/

Odgovori