Srednja škola Vladimir Nazor

Povijest Programi Knjižnica Kontakt

Potreba za višom razinom obrazovanja u čabarskom kraju dovela je do inicijative otvaranja srednjoškolske ustanove u Čabru, a čiji je plod srednja škola koja je s radom počela 01. rujna 1961. godine pod nazivom Gimnazija Čabar. Do tada je osim osnovnog obrazovanja postojalo samo obrazovanje odraslih koje je provodilo Narodno sveučilište Čabar. Vremena su tada bila nešto drugačija nego danas pa su učenici škole iz okolnih naselja boravili u đačkome domu koji je u početku bio samostalna organizacija. 1971. godine Gimnazija, Đački dom i Narodno sveučilište spajaju se u jedinstvenu organizaciju koja se od tada zove Školski centar Čabar.

Reforma školstva iz 1977. godine izmijenila je školski program koji je do tada bio program opće gimnazije u program ekonomske i drvne škole, a i ime se ponovno mijenjalo pa se tada škola zove Centar usmjerenog obrazovanja «Vladimir Nazor»Čabar.

Osamostaljivanjem Hrvatske u školski sustav se vraća gimnazijski program koji se ponovno uvodi u našu školu te škola opet mijenja ime i od 16. prosinca 1991. godine do danas zove se Srednja škola «Vladimir Nazor» Čabar.

Obrazovni programi

  • Opća gimnazija

  • Automehaničar (JMO)

  • Alatničar (JMO)

Školske godine 2008./2009. knjižnica je dobila svoj prostor u školi od 30 m². Sada je funkcionalnost knjižnice bolja nego proteklih godina kada se nalazila u učionici hrvatskog jezika. U tijeku je nabava djela knjižničnog namještaja te uvođenje računalnog programa za obradu knjižnične građe Metelwin. Knjižnica ima 5 čitaoničkih mjesta i 2 kompjutera s pristupom internetu.

Knjižnični fond još nije u potpunosti složen. Sastoji se od oko 3 800 svezaka, 300 neuvezenih časopisa te malog broja AV jedinica i elektroničke građe.

Položaj, struktura i rad knjižnice u Školi propisan je Pravilnikom o radu školske knjižnice.

Radno vrijeme: svaki radni dan od 9:35 do 11:35

Adresa:

SŠ “Vladimir Nazor”
Narodnog oslobođenja 5

51 306 ČABAR

Broj telefona:

(051) 821 017

Broj telefaksa:

(051) 821 034

E-mail:

ured@ss-vnazor-cabar.skole.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 1 Ocjena: 3.88
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 3.88

One comment

Odgovori