EKONOMSKA ŠKOLA

Povijest Smjerovi Kontakti

Kako je sve počelo…

Uvođenjem usmjerenog obrazovanja u školski obrazovni sustav šk. god. 1976./77. u okviru Centra za usmjereno obrazovanje “Pavao Lozo”, Imotski, djeluje Ekonomska škola, koja nakon završenog pripremnog stupnja obrazuje učenike za zanimanje ekonomist i upravni referent.

Takvo stanje ostaje sve do 1992. godine kada se škola osamostaljuje.

Osnivač Škole je Skupština općine Imotski koja je Odluku o osnivanju Škole donijela 29. srpnja 1992. godine. Ministarstvo prosvjete i športa svojim je Rješenjem Školi odobrilo programe za zanimanje ekonomist i administrativni tajnik, a od 2002. godine umjesto zanimanja administrativnog tajnika obrazuje se zanimanje upravnog referenta. Od 2008. godine ponovno se uvodi zanimanje administrativni tajnik, tako da se sada u Školi obrazuju zanimanja ekonomist, upravni referent i administrativni tajnik.

U istoj zgradi rade četiri škole: Gimnazija dr. Mate Ujević, Ekonomska škola, Tehnička škola i Obrtničko-industrijska škola. Radi se u dvije smjene. Zgrada je projektirana i sagrađena u vrijeme postojanja Centra usmjerenog obrazovanja. Gotovo sve prostore koriste sve četiri škole pa su uvjeti za rad dosta složeni. Zahvaljujući dobroj suradnji svih četiriju škola i međusobnom uvažavanju, odgojno-obrazovni rad teče bez većih poteškoća.

U povijesti ove škole učenici i profesori redovito su sudjelovali i sudjeluju u programima koji su planirani Ministarstvom i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Osim stručnog usavršavanja i sudjelovanja u struci- Knjigovodstvo s bilanciranjem i Savršeni ekonomist, učenici sa svojim mentorimaaktivno rade na projektima iz ekologije u čemu postižu zavidne rezultate. Permanentno se prate smjernice provođenja projekta Europa u školi. Svake godine u školskim prostorima organiziramo priredbe za Dan europskih jezika kao i za svečanosti Plodovi zamlje-Dani kruha.

Upravo u ovaoj aktivnosti predstavljali smo Splitsko-dalmatinsku županiju u listopadu 2007. godine.

Posebno treba istaknuti zastupljenost stranih jezika koji se uče u ovoj školi: engleski, njemački, talijanski, latinski i francuski. Školske godine 2007./08. smo bili domaćini Državnog natjecanja u znanju francuskog jezika.

Ekonomist

Poslovni tajnik

Upravni referent

Ekonomska škola Imotski

Bruna Bušića bb,

21260 Imotski

Tajništvo škole: 021/ 842 222

e-mail adresa: ured@ss-ekonomska-imotski.skole.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 1 Ocjena: 3.75
Kvaliteta nastave -
Opremljenost učionica -
Knjižnica -
Izvannastavne aktivnosti -
Dostupnost interneta -
Prostori za druženje -
Mogućnosti zapošljavanja -
Preporuka upisa -

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2015/2016 Glasova: 1 Ocjena: 3.75
2012/2013 Glasova: 1 Ocjena: 3.13

Profesori

Ime i prezime Predmet Ocjena
Ivana Šabić dioničarstvo -

Odgovori