Športska gimnazija Zagreb

Srednja škola: Športska gimnazija

Lokacija:

Selska cesta 119

O nama:

Učenici sportaši stječu obrazovanje prema nastavnom planu i programu opće gimnazije koji određuje MZOŠ. Razredni odjeli broje u pravilu 22 učenika. Malim brojem učenika u razrednim odjeljenjima dobiva se više vremena za ponavljanje gradiva, pa učenici trebaju znatno manje vremena utrošiti na samostalni rad kod kuće. Ključne razlike u organizaciji rada Športske gimnazije u odnosu na ostale su u tretiranju izostanaka učenika-športaša te određivanju termina provjere znanja.

Škola broji oko 370 učenika, što znači da su po generaciji podijeljeni u četiri odjeljenja.

Bodovi:

Minimalan bodovni prag je 56 bodova

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

Plan i program je prilagođen sportašima. Odgovaranje se odvija po dogovorenim terminima. Vrhunski su sportaši oslobođeni nastave te polažu ispite. Svi učenici imaju pravo na konzultacije i pravo na smještaju u učenički dom gdje ima je osigurana prehrana. Nastava se odvija u jednoj smjeni i svima je osiguran individualan pristup.

Obiteljska je atmosfera, profesori su uvijek tu za učenike. Nastava se odvija u jednoj smjeni, imaju mentorski program i kabinetsku nastavu. Osnovali su najuspješnije športsko društvo u Hrvatskoj – Špogi.

Dostignuća:

Učenici su 22 puta bili prvaci države i tri puta sudjelovali u svjetskim školskim prvenstvima. Međutim ne sudjeluju u natjecanjima iz školskih predmeta.

Opremljenost škole:

U sklopu škole nalazi se dvorana, a izbor igrališta je velik te obuhvaća: košarkaško, nogometno odbojkaško, stolnotenisko igralište kao i teretanu.

Kabineti su opremljeni računalima, projektorima i svim drugim uređajima potrebnima za kvalitetno izvođenje nastave, a budući da se radi o relativno novoj školi sve su prostorije uređene i nove.

Pripreme za državnu maturu:

Izvan nastavnog program profesori organizraju pripreme za državnu maturu, no predmeti ovise o samom interesu učenika.

Mogućnost upisa na fakultet:

Iako većina učenika nakon mature odlazi u inozemstvo, oni koji se odluče upisati fakultet u Hrvatskoj najčešće odlaze na kineziologiju, pravo ili ekonomiju.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 5 Ocjena: 5
Kvaliteta nastave 5
Opremljenost učionica 5
Knjižnica 5
Izvannastavne aktivnosti 5
Dostupnost interneta 5
Prostori za druženje 5
Mogućnosti zapošljavanja 5
Preporuka upisa 5

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 9 Ocjena: 3.96
2017/2018 Glasova: 3 Ocjena: 3.29
2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 1
2012/2013 Glasova: 1 Ocjena: 5

2 komentara

  1. dali se itko iz ove škole otkad se polaže državna matura upisao na medicinski fakultet ili neki drugi – “teži” fakultet?

Odgovori