Športska gimnazija Zagreb

Srednja škola: Športska gimnazija

Lokacija:

Selska cesta 119

O nama:

Učenici sportaši stječu obrazovanje prema nastavnom planu i programu opće gimnazije koji određuje MZOŠ. Razredni odjeli broje u pravilu 22 učenika. Malim brojem učenika u razrednim odjeljenjima dobiva se više vremena za ponavljanje gradiva, pa učenici trebaju znatno manje vremena utrošiti na samostalni rad kod kuće. Ključne razlike u organizaciji rada Športske gimnazije u odnosu na ostale su u tretiranju izostanaka učenika-športaša te određivanju termina provjere znanja.

Škola broji oko 370 učenika, što znači da su po generaciji podijeljeni u četiri odjeljenja.

Bodovi:

Minimalan bodovni prag je 56 bodova

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

Plan i program je prilagođen sportašima. Odgovaranje se odvija po dogovorenim terminima. Vrhunski su sportaši oslobođeni nastave te polažu ispite. Svi učenici imaju pravo na konzultacije i pravo na smještaju u učenički dom gdje ima je osigurana prehrana. Nastava se odvija u jednoj smjeni i svima je osiguran individualan pristup.

Obiteljska je atmosfera, profesori su uvijek tu za učenike. Nastava se odvija u jednoj smjeni, imaju mentorski program i kabinetsku nastavu. Osnovali su najuspješnije športsko društvo u Hrvatskoj – Špogi.

Dostignuća:

Učenici su 22 puta bili prvaci države i tri puta sudjelovali u svjetskim školskim prvenstvima. Međutim ne sudjeluju u natjecanjima iz školskih predmeta.

Opremljenost škole:

U sklopu škole nalazi se dvorana, a izbor igrališta je velik te obuhvaća: košarkaško, nogometno odbojkaško, stolnotenisko igralište kao i teretanu.

Kabineti su opremljeni računalima, projektorima i svim drugim uređajima potrebnima za kvalitetno izvođenje nastave, a budući da se radi o relativno novoj školi sve su prostorije uređene i nove.

Pripreme za državnu maturu:

Izvan nastavnog program profesori organizraju pripreme za državnu maturu, no predmeti ovise o samom interesu učenika.

Mogućnost upisa na fakultet:

Iako većina učenika nakon mature odlazi u inozemstvo, oni koji se odluče upisati fakultet u Hrvatskoj najčešće odlaze na kineziologiju, pravo ili ekonomiju.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 7 Ocjena: 4.41
Kvaliteta nastave 4.57
Opremljenost učionica 4.57
Knjižnica 4.29
Izvannastavne aktivnosti 4.29
Dostupnost interneta 4.43
Prostori za druženje 4.57
Mogućnosti zapošljavanja 4.14
Preporuka upisa 4.43

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2017/2018 Glasova: 3 Ocjena: 3.29
2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 1
2012/2013 Glasova: 1 Ocjena: 5

One comment

  1. dali se itko iz ove škole otkad se polaže državna matura upisao na medicinski fakultet ili neki drugi – “teži” fakultet?

Odgovori