Pretraga

Srednja škola

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče

Naša škola je mješovita srednja škola u kojoj se izvodi nastava za više različitih programa od opće gimnazije, hotelijersko-turističkih tehničara, tehničara za računalstvo do trogodišnjih programa elektroničar-mehaničar, konobar i kuhar. Školu trenutno pohađa blizu 400 učenika. Nastava se održava u dvije smjene. Uz školsku zgradu u kojoj su učionice i brojni kvalitetno opremljeni kabineti i radionice učenici ugostiteljskih zanimanja izvode nastavu i u školskom ugostiteljskom praktikumu. Uz redovitu nastavu izvodi se i izborna, dodatna, dopunska i fakultativna nastava. Učenicima su uz redovitu nastavu dostupne i brojne izvannastavne aktivnosti. Organiziraju se i brojna kulturno-športska natjecanja.

foto: Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče | privatna arhiva

Naša škola nosi ime fra Andrije Kačića Miošića i ponosno stoji na obali najmlađeg hrvatskoga grada. Postoji od 1953. godine i obrazovala je, odgojila i uputila u život brojne generacije.

Predmeti posebno važni za upis:

Opća gimnazija – Povijest, Geografija i Biologija

Hotelijersko-turistički tehničar – Povijest, Geografija i Likovna umjetnost, potvrda nadležnog školskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija

Tehničar za računalstvo – Fizika, Tehnička kultura, Kemija, liječnička svjedodžba medicine rada kojom se utvrđuje zdravstvena sposobnost kandidata

Elektroničar-mehaničar –   liječnička svjedodžba medicine rada kojom se utvrđuje zdravstvena sposobnost kandidata

Konobar – potvrda nadležnog školskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija

Kuhar – liječnička svjedodžba medicine rada kojom se utvrđuje zdravstvena sposobnost kandidata

Adresa škole: Tina Ujevića 5, 20340 Ploče

Broj telefona: 020 679 139 i 020 679 631

Mail škole: ured@ss-fraandrijekacicamiosica-ploce.skole.hr

Oib škole: 84754958608

Link na web stranicu škole: http://ss-fraandrijekacicamiosica-ploce.skole.hr/

Unutar redovite nastave u školi se realizira teorijska i praktična nastava prema nastavnim planovima i programima te strukovne vježbe. Kabineti su opremljeni suvremenim nastavnim sredstvima i pomagalima, škola je digitalno opremljena i internetski pokrivena, a nastavnici koriste suvremene nastavne metode rada. Glede izvannastavnih aktivnosti naši učenici mogu sudjelovati u brojnim športskim sekcijama, novinarskoj, literarno-glazbenoj, povijesnoj, informatičkoj, poduzetničkoj, likovnoj, glazbenoj, elektrotehničkoj, kulturno-tradicijskoj i volonterskoj sekciji.

Naša škola je posebna po tome što njeguje zajedništvo svih programskih smjerova. Tako je vrlo čest slučaj da se održavaju aktivnosti u kojima učenici jednoga obrazovnog programa imaju priliku naučiti  o nekom drugom programu i to zanimljive i praktične sadržaje koji im mogu pomoći u svakodnevnom životu. Također smo poznati po našem angažmanu u životu i radu  lokalne zajednice. Učenici i nastavnici sudjeluju u svim kulturno-humanitarnim događajima, a poznati smo i priznati i po svome volonterskom radu.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap