Pretraga

Srednja škola

Tehnička škola Rijeka

Tehnička škola, Rijeka je četverogodišnja strukovna škola koja prati i prilagođava se suvremenim trendovima u području znanosti, obrazovanja i struke. Nastavnici potiču učenike na stvaranje novih ideja i unapređivanje znanja. Kvalitetnim obrazovanjem i suradničkim odnosima omogućujemo učenicima stjecanje kompetencija potrebnih za osobni razvoj, nastavak obrazovanja i uključivanje na tržište rada.

Prepoznati smo kao kvalitetna škola u kojoj se učenike potiče na izvrsnost i koju učenici rado odabiru što potvrđuje podatak da naša zanimanja odabire znatno veći broj učenika od propisane upisne kvote.

Školsku zgradu koristimo s još jednom srednjom školom, stoga je nastava organizirana u dvije smjene:

 • u jutarnjoj od 8.00 do 14.00 sati,
 • u popodnevnoj od 14.00 do 20.00 sati.

Školujemo za sljedeća zanimanja:

 1. Tehničar za mehatroniku
 2. Strojarski računalni tehničar
 3. Tehničar za energetiku
 4. Brodograđevni tehničar

Svaki predmet provodi se u svojoj učionici koja je opremljena projektorom i računalom za nastavnike. Osim učionica s „klasičnim zelenim“ pločama, imamo i učionice s „pametnim“ pločama te učionice za provedbu laboratorijskih vježbi iz STEM područja.

U školi djeluje Centar novih tehnologija PGŽ-e u kojem se, za sve naše obrazovne programe, provode praktikumi i vježbe:

 • konstrukcije podržane računalom
 • računalom upravljani obradni strojevi i industrijski roboti
 • automatska regulacija i upravljanje hidraulikom i pneumatikom
 • robotika i 3D printeri

Nastava se provodi i u specijalističkim učionicama te u novoopremljenoj radioni za održavanje praktične nastave, a ljetnu praksu učenici odrađuju u firmama s kojima imamo dugogodišnju suradnju.

foto: Tehnička škola Rijeka | privatna arhiva

Tehnička škola, Rijeka smještena je u Vukovarskoj ulici na kućnom broju 58. Nalazi se nedaleko centra grada tako da se do nje može doći pješice ili javnim gradskim prijevozom. Škola počinje sustavno obrazovanje u tehničkim zanimanjima na području strojarstva 1945. godine. Zbog potreba industrije škola se 1972. spaja s Brodograditeljskom školom s praktičnom obukom u Kraljevici i Brodograditeljskom školom s praktičnom obukom u Rijeci u Tehnički školski centar. Reformom školstva 1978. godine Tehnički se školski centar integrira u Centar usmjerenog obrazovanja industrijsko-tehničkih kadrova koji je imao sadržaje obrazovanja za strojarsku, brodograđevnu, kemijsku i prometnu industriju.

Izdvajanje škole i njeno samostalno djelovanje s nazivom Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju uslijedilo je 1992. godine, a  2003. osnovan je Centar novih tehnologija Primorsko-goranske županije.

Školske godine 2014./2015. počinje se provoditi obrazovni program Tehničar za mehatroniku, stoga se tijekom 2016. godine opremaju specijalističke učionice za provedbu vježbi u sektoru elektrotehnike.

Škola 10. listopada 2017. mijenja naziv u Tehnička škola, Rijeka.

U jubilarnoj 75. godini rada Škole, 2020. godine, nakon 38 godina, ponovno je otvorena radiona brodogradnje. Iste godine škola postaje partner Strukovnoj školi Vice Vlatkovića iz Zadra koja je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru strojarstva. Ovo partnerstvo školi omogućuje suvremenije opremanje učionica te dodatno usavršavanje nastavnika kako bi se održala kvaliteta provođenja postojećih programa.

U školskoj godini 2021./2022. upisujemo četiri zanimanja po četverogodišnjem programu u tri razredna odjela. Ukupno upisujemo 72 učenika.

Potreban dokument za upis: liječnička svjedodžba medicine rada

foto: Tehnička škola Rijeka | privatna arhiva

Dodatni bodovi za upis

 • natjecanja iz Računalstva / Informatika
 • natjecanja iz Tehničke kulture

Adresa škole: Vukovarska 58, 51 000 Rijeka

Broj telefona: 051/675-746; 051/675-844; 051/675-739

Mail škole: ts@ss-tehnicka-ri.skole.hr

Oib škole: 67100119298

Link na web stranicu škole: http://www.ss-tehnicka-ri.skole.hr/

Link na facebook stranicu škole: https://www.facebook.com/TssbRi

U Tehničkoj školi, Rijeka provode se izvannastavni programi i moduli, radionice i projekti iz područja:

 • brodogradnja: Mala barka 2 i ARCA ADRIATICA (česta terenska nastava u brodogradilišta)…
 • strojarstvo: svjetlosni komunikator (druga faza), motorkotač s gusjenicom na zadnjem kotaču, Waterbike, model auta na daljinsko upravljanje…
 • mehatronika: mobilna robotika, 3D printer SLA, e-Vaza…
 • ekologija: Zelena oaza i reciklažni ormar…
 • humanizam: izrada školskog ljetopisa i informativnog kataloga s ciljem predstavljanja škole te promocije tehničkih zanimanja…

Tijekom školske godine djelatnici i učenici redovito posjećuju društvena događanja u gradu (kazališne predstave, kino predstave, izložbe…), obilježavaju posebne dane u godini (Dan zaljubljenih, Dan europskog jezika, Dan oslobođenja grad Rijeke, Dan sjećanja na žrtve holokausta, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, Rođendan broja pi…) i sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama (darivanje krvi, skupljanje hrane za potrebite…).

Škola svake godine sudjeluje na natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia i u sektorima CNC i CAD/CAM tehnologije, Robotika i Strojarske tehnike osvaja plasmane za Državno natjecanje. Učenici su, svojim radovima, školske godine 2019./2020. osvojili zlatne medalje na Hrvatskom salonu inovacija – INOVA 2020. i na Međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih INVENTUM. Osim rezultata na strukovnim natjecanjima, naši učenici ostvaruju zavidne uspjehe na sportskim natjecanjima te natjecanjima iz Hrvatskog jezika, Engleskog jezika i Matematike.

Realizirani projekti kojima je škola predstavljena u javnosti

Arca Adriatica:

Mala barka 2:  

http://www.malabarka.eu/#o-projektu

Zelena oaza:

https://www.ina.hr/zelenipojas/zelenipojas/vijesti/zelena-oaza-za-ucenike-tehnicke-skole-rijeka/84.html

Inova:

Župan Zlatko Komadina primio je najbolje inovatore Primorsko-goranske županije za 2020. godinu.

 • jedina škola u Hrvatskoj koja obrazuje za smjer brodograđevni tehničar
 • Centar novih tehnologija: http://www.ss-tehnicka-ri.skole.hr/skola/centar
 • partnerstvo sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića Zadar u okviru formiranja regionalnih centara kompetentnosti za strukovno obrazovanje na području strojarstva

Poveznica na ljetopis školske godine 2019./2020.:

http://online.anyflip.com/eecpe/vfun/mobile/index.html

 

Poveznica na katalog informacija.:

https://anyflip.com/eecpe/sgze/

Ravnatelj: Serđo Jadrić, dipl.ing.

Tajništvo: Sandra Belas, dipl.iur.

Administracija: Tatjana Ivanović, dipl.oec.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap