Pretraga

Počela izgradnja novog studentskog doma sa 108 ležajeva

A- A+

Novi studentski dom sa 108 ležajeva počinje se graditi u Virovitici. Tamošnji studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici sada će uz restoran u blizini fakulteta imati i jeftin smještaj. Izgradnjom doma cijeli će kompleks bivše vojarne postati pravi studentski kampus.

foto: screenshot|www.hrt.hr

Za projekt izgradnje doma iz fondova Europske unije povučeno je 18 i pol milijuna kuna, a grad Virovitica darovala je zemljište i cijelu vojarnu, objavljuje HRT.

Izdvojeni članak

Rastu cijene ilegalne prodaje domova: ‘Za te pare bolje da onda uzmem stan’

Tako će ovaj gradski kompleks postati studentski kampus za više od 500 studenata Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici (VŠMTI).

Gradnja novog studentskog doma sa 108 ležajeva trebala bi završiti do početka iduće akademske godine pa će studenti smještaj moći koristiti već u 2017.

Cilj projekta virovitičkog studentskog kampusa je prerastanje Visoke škole u Veleučilište, za što su zakonski potrebna tri različita studijska programa.

– Od ove godine, uz već postojeće studijske programe na preddiplomskoj i diplomskoj razini, idemo s novim stručnim studijem, trogodišnjim računarstvom. Veliku pozornost i veliki naglasak stavljamo osobito na STEM područja, rekla je za HRT Vesna Bedeković, dekanica VŠMTI-ja.

foto: Budući dom u Virovitici|screenshot|www.hrt.hr

Copy link
Powered by Social Snap