Zastupnici u klupe ponijeli ‘Šalabahter za uspješno plagiranje u 10 koraka’

Kako bi danas saborski zastupnici trebali raspravljati o mogućnosti smjene ministra Barišića, inicijativa Građanski odgoj i obrazovanje zastupnicima je na ulazu u Sabor podijelila ‘Šalabahtere za uspješno plagiranje u 10 koraka’. Time ih, kažu, žele potaknuti na odgovornost prema građanima.

Foto: facebook, Građanski odgoj i obrazovanje

Potaknuti optužbama za plagijat na račun ministra Pave Barišića, danas bi saborski zastupnici trebali raspravljati o njegovoj mogućoj smijeni.
Iz tog su razloga članovi inicijative Građanski odgoj i obrazovanje otišli do Markova trga i pred samim ulazom u Sabor zastupnicima podijelili svoj ‘Šalabahter za uspješno plagiranje u 10 koraka’. Putem plakata, ovom su prilikom prisutnima poslali jasnu poruku: ‘Od krađe znanja do krađe vjerodostojnosti vlade’ .

– Zastupnike želimo podsjetiti da trebaju biti odgovorni prema građanima te da resor obrazovanja treba voditi čovjek koji ima i osobni integritet, kazala je za N1 jedna od prisutnih članica inicijative.

Iz njihovih se materijala, kažu, jasno ‘vidi što djeca mogu naučiti od ministra obrazovanja, odnosno što se plagiranjem poručuje svim građanima.’
Prema šalabahteru inicijative, ove biste koje korake biste trebali slijediti ako imate želju postati uspješan plagijator: 

1. Umjesto odabira knjige, u Google upisuješ ključnu riječ

2. Umjesto čitanja naslova, klikaš na prvi .pdf kojeg tražilica izbacuje

3. Umjesto da pročitaš par stranica, pritišćeš tipke ctrl+f i pronalaziš odlomak
4. Označi odlomak (stisni ctrl+a)

5. Kopi (stisni ctrl+c)

6. Pejst (sad stisni ctrl+v)

7. Nazovi prijatelja Milijuna

8. Fusnote (su glazba koju ne slušaš :P) i izvori (s kojih ne piješ vodu :P) su za slabiće!

9. Postani plagijator i premijerov ministar!

10. Ne daj se!

Uz to, pozvali su sve građane da se aktiviraju po ovom pitanju na način da se sami obrate zastupnicima.

– Pozivamo vas da pišete saborskim zastupnicima/ama i tražite od njih da budu savjesni/e i odgovorni/e pri glasanju o ne/povjerenju ministru Barišiću. Prvenstveno MOST nezavisnih lista možemo podsjetiti na predizborna obećanja da će biti drugačiji i neće podržavati korupciju i klijentelizam pa ovom prilikom mogu pokazati dosljednost i vjerodostojnost. Pisanje pisma zastupnicima/ama dobar je način da se čuje glas građana i građanki, i da ih podsjetimo da su oni tu za nas!, poručuju iz inicijative Građanski odgoj i obrazovanje.

Odgovori