Povećajte svoju zapošljivost: Preko sto ustanova i tvrtki nudi praksu studentima iz Splita

Kako bi studentima približili poslovni svijet, splitsko Sveučilište organizira Dan nastavnih baza na kojemu će se studentima predstaviti poslodavci koji nude stručne prakse. Osim toga, održat će se i predavanje o mogućnostima potpora za start-upove i mlade poduzetnike.

Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu održat će se u petak, 21. travnja, od 10 do 15 sati na Ekonomskom fakultetu. Tijekom događaja će se studentima predstaviti više od stotinu suradnika i partnera gospodarstvenika tamošnjeg Sveučilišta.
Svi posjetitelji imat će priliku bolje upoznati nastavne baze, odnosno, ustanove, institute i tvrtke, koje će im pak nuditi stručne prakse.

Nakon prakse, slavonskim srednjoškolkama ponuđen posao u Dublinu: 'Naravno da su pristale'

– Ovdje se prvenstveno misli na praktični dio nastave, gdje mentori iz nastavnih baza prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na studente splitskog Sveučilišta i tako im pomažu da se teoretska znanja povežu s praksom. Pronalaskom svoje studentske prakse i povezivanjem s poslodavcima, studentima se nude i druge prilike jer stručna praksa u nastavnoj bazi može otvoriti i mogućnost budućeg zaposlenja, poručuju sa splitskog Sveučilišta. 

Zanimljiva će ova manifestacija biti i svima onima koji već imaju neke planove oko pokretanja vlastita posla. Osim predstavljanja poslodavaca, a u okviru Dana nastavnih baza u vremenu od 14 do 15 sati za sve studente zainteresirane za poduzetništvo održat će se predavanje o mogućnostima potpora i financiranja mladih poduzetnika i start-upova. 

– Svečanost otvaranja Dana nastavnih baza održat će se u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, s početkom u 10 sati, kada će se, među ostalim, dodijeliti nagrade najboljim nastavnim bazama i studentima koji su se iskazali tijekom stručne prakse, kažu sa Sveučilišta u pozivu studentima.

Odgovori