Pretraga

NCVVO donio odluku vezanu za priznavanje odgovora iz hrvatskog, engleskog i kemije

A- A+

Na stranici NCVVO-a nalazi se odluka o priznavanju bodova iz Hrvatskog jezika, Engleskog jezika i Kemije. NCVVO je odlučio da se svim pristupnicima testa A razine iz hrvatskog prizna jedan bod za pitanje ‘Tko je Šepavi?’, koje je podiglo najviše bure među maturantima nakon ispita.

Nakon provedenog ispita državne mature iz Hrvatskog jezika mnogi su se maturanti žalili na zbunjujuće pitanje koje se ticalo Krležinog romana ‘Povratak Filipa Latinovicza’. Slična situacija dogodila se i na ispitu iz Engleskog jezika, gdje su se pristupnici žalili na kvalitetu slušnog dijela teksta, a i na ispitu iz kemije dogodila se greška. Zbog toga je NCVVO donio odluku o priznavanju jednog boda pristupnicima.

Izdvojeni članak

Maturanti se ne kane prestati boriti oko Mice Tribarčeve i Šepavog

Iz tih razloga NCVVO je danas donio odluku o dodjeli po jednog boda svim pristupnicima koji su se našli zbunjenima zbog pitanja ‘Tko je Šepavi’, a obrazloženje Centra nalazi se ovdje.

Također, na ispitu iz engleskog jezika uočena je greška u tisku ispita, pa će svi također dobiti jedan bod, a u kojem točno zadatku obrazloženo je ovdje.

I na ispitu iz kemije je došlo do greške, a ustanovljeno je da se u dijelu ispita pojavljuju dva točna odgovora. Gdje točno, pogledajte ovdje.

NCVVO donio odluku vezanu za priznavanje odgovora iz hrvatskog,  engleskog i kemije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap