Pretraga

Članovi školskog odbora srednje škole u Vrgorcu podnijeli ostavke zbog natječaja za zapošljavanje

A- A+

Dio članova školskog odbora Srednje škole Tina Ujevića iz Vrgorca odstupio je zbog neslaganja s prijedlogom nove profesorice ekonomske grupe predmeta, koja je imala prednost pri zapošljavanju jer je dijete poginulog branitelja. Time su se solidarizirali s profesoricom koja iste predmete, kao zamjena, predaje posljednje dvije godine.

foto:Srednja škola Tina Ujevića

Izdvojeni članak

Poznati rezultati uvijek kontroverznog Natječaja za studentske programe u 2016. godini

Ekonomsku grupu predmeta u srednjoj školi u Vrgorcu zadnje je dvije godine predavala profesorica iz Metkovića, koja je mijenjala stalnog profesora na bolovanju, piše Dalmacijanews.

Kada je stalni profesor otišao u mirovinu, škola je raspisala natječaj za zapošljavanje novog profesora. Profesorica iz Metkovića javila se na oglas, ali nije predložena za stalno zaposlenje, jer se na oglas javila i tek svršena ekonomistica iz Vrgorca, koja kao dijete poginulog branitelja ima prednost pri zapošljavanju.

Ravnatelj škole Josip Gašpar školskom je odboru, sukladno zakonu, predložio kandidatkinju iz Vrgorca. Četiri člana školskog odbora, troje iz nastavničkog vijeća i jedan iz redova roditelja, odbilo je glasati za zaposlenje predložene kandidatkinje, unatoč tome što kao član uže obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja zakonski ima prednost pri zapošljavanju, te dali ostavke na mjesta članova školskog odbora. 

Time su se solidarizirali s profesoricom koja isti posao radi posljednje dvije godine. Kako za ravnateljev prijedlog nije glasalo dovoljno članova Školskog odbora, zapošljavanje kandidatkinje iz Vrgorca privremeno je spriječeno.

– Nisu prihvatili kandidata kojeg sam predložio, iako ima sve uvijete i prednost pri zapošljavanju. Izabrat ćemo nove članove odbora, a škola će raspisati novi natječaj, rekao nam je ravnatelj Josip Gašpar.

Članovi školskog odbora srednje škole u Vrgorcu podnijeli ostavke zbog natječaja za zapošljavanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap