Pretraga

Glumica Ornela Vištica savjetuje mlade djevojke zgrožena njihovim fotografijama

A- A+

Glumica Ornela Vištica poznata po ulogama u serijama ‘Larin izbor’ i ‘Vatre Ivanjske’ zgrožena je fotografijama mladih cura na društvenim mrežama. Savjetovala im je kako bi trebale ulagati u svoje obrazovanje i individualne kvalitete te se pritom prisjetila svojih dana u srednjoj školi. Njezinu poruku možete pročitati u nastavku.

Ornela Vištica | foto: Facebook

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene:

Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto osjecam da moram reagirati za sve djevojčice koje eto gledaju tu i tamo moj profil.

Prije nekoliko godina bila sam u srednjoj školi. Opća gimnazija. U razredu je naprosto sramotno bilo dobiti nizu ocjenu. Borili smo se kao lavice i lavovi tko ce biti bolji. I tko ce vise novog znanja i informacija usvojiti. Nismo bas imali vremena za izlaske i dotjerivanja. Ispiti su se znali zaredati cijeli tjedan. Iz današnjeg pogleda svjesna sam koliko su neki profesori znali biti strogi prema nama. I danas sam im zahvalna na tome.

Trebalo je sjesti i učiti satima. Moj razred je dugo godina imao najbolji prosjek u školi. Svatko od nas je bio najbolji u nečemu. Osvajali smo natjecanja. Većina kolega je danas uspješno zavrsila svoje fakultete a neki još uvijek završavaju. Paralelno sa gimnazijom išao je kucni odgoj i Govornička škola.

Djevojčice moje drage, žudite da budete sto bolje kao individue. Pazite koja glazba je bas vas izbor, koji film gledate, sto lajkate. Osvještavajte sebe i svoju socijalnu inteligenciju. I puno čitajte, učite, budite sto bolje u školi. Učite kako se ponašati ovisno o situaciju, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite. Budite i rokerice i šminkerice ali nemojte zaboraviti biti male dame.

Kvantitet nemojte da vas zamara nego kvalitet. ( količina ne,nego kakvoca )

Sto znaci pozdrav, zdravica, kako sjediti, kako jesti , kako govoriti i gdje i kada i kolikom glasnoćom, naravno sto bliže standardu, kako se rukovati, kako se ponašati na ulici, restoranu, muzeju, kazalištu, klubu, gostionici, doma. Kako se odijevati ovisno o situaciji vremenu i prostoru…za sve to postoje pravila. ( Govornička škola )

Ne kažem da sam ih ja sve do kraja usvojila, ali trudim se

I dan danas me majka zna kritizirati i reci kako nisam pružila ruku starijoj susjedi i pitala je treba li pomoć…

Vazno je stremiti ka lijepom i dobrom jer ste onda bas takvi.

Lijepi.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene: ❤️Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto…

Posted by Ornela Vistica on 5. siječnja 2016

Share via
Copy link
Powered by Social Snap