Pretraga

Književnici čija se djela najviše kradu i čitaju u zatvorima

A- A+

Dok neki obožavatelji knjiga skupljaju svoju kolekciju kupujući iste, drugi ih jednostavno ukradu iz knjižara. Pojedinim piscima je najbolji dokaz njihove popularnosti upravo to što se njihove knjige najviše kradu ili su oni najčitaniji autori u zatvorima. U Izraelu je Etgar Keret najkađeniji autor, dok je u britaniji ta uloga zapala pisca Terryja Pratchetta.

Dok su neki pisci u svijetu poznati po tome što su najprodavaniji, drugi se pak mogu pohvaliti time što su autori djela koja se najviše kradu po knjižarama ili su najčitaniji u državnim zatvorima. U izraelskim knjižarama najviše nestaju djela Etgara Kereta, koji je prije nekoliko godina gostovao u Zagrebu, prenosi Booksa.hr.

Izdvojeni članak

Svi pravi pisci imaju neke zajedničke osobine – evo koje

Popularnosti izraelskog pisca posebno ide u prilog činjenica da mnogi zbog krađe njegovih djela riskiraju odlazak u zatvor, pa se mogu ujedno naći i među onim zatvorenicima koji ga najviše čitaju.

Ono što je Keret u Izraelu, to Sir Terry Pratchett  predstavlja u Velikoj Britaniji. Djela spomenutog fantasy pisca su ona koja se najviše kradu po knjižarama. Naime, Pratchettu je 2007. godine dijagnosticirana Alzheimerova bolest, ali ga to nije spriječilo u pisanju. Više puta je izjavio kako će se pisanja ostaviti tek kad više to fizički ne bude mogao.

Također je nastavio aktivno sudjelovati u književnom životu, pa je ustanovio Anywhere But Here, Anywhen But Now nagradu za prvi roman, koja vrijedi 20 tisuća funti. Uz ovog proslavljenog britanskog književnika koji je svoje prvo djelo objavio već s pet godina, u žiriju će se naći i Rob Wilkins, Simon Taylor, Lynsey Dalladay te Alex Veasey.

U utrci za nagradu pristiglo je preko 500 romana, a tko će biti pobjednik objavit će se 31. svibnja.

Književnici čija se djela najviše kradu i čitaju u zatvorima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap